Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Дата: 27.09.2019 08:35
Кількість переглядів: 412

З  1 жовтня 2019 року запроваджується новий механізм надання пільг на житлово-комунальні послуги - монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04 2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі» затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі.

Цим Порядком передбачено дві форми надання пільг у грошовій формі: готівкова і безготівкова.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через АТ «Ощадбанк». Для цього АТ «Ощадбанк» вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Після чого, АТ «Ощадбанк» здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ «Ощадбанк». Пільги у готівковій формі призначатимуться усім бажаючим пільговикам на підставі особисто поданих заяв до управління соціального захисту населення Волочиської районної держвної адмінстрації.

УВАГА! Для написання заяви, у якій зазначаються виплатні реквізити, виплата пільги  буде здійснюватися у грошовій готівковій формі з початку опалювального сезону, пільговик особисто має звернутися до управління соціального захисту населення Волочиської районної державної адміністрації до 15 жовтня 2019 року. При собі мати паспорт, ідентифікаційний код, посвідчення пільговика, довідку про склад сім’ї, довідку з АТ «Ощадбанк» про відкритий рахунок, на який будуть надходити кошти або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».

 У разі якщо у пільговика, який отримуватиме пільги у готівковій формі, виникне заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, про що управління соціального захисту населення повідомлятимуть надавачі послуг, пільга буде надаватись йому з наступного місяця у грошовій безготівковій формі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора