Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Волочиському районі відбулися урочисто-святкові заходи з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України  

Дата: 24.08.2019 11:14
Кількість переглядів: 1171

Фото без опису24 серпня у Волочиську відбулися урочисто-святкові заходи з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України.  

Свято розпочалося з відкриття районної Дошки Пошани. 

  Відповідно до спільного розпорядження голів райдержадміністрації та районної ради на району Дошку Пошани  в цьому році було занесено 8 трудових колективів та 18 передовиків промислового, сільськогосподарського виробництва, комунального господарства, кращих представників інтелігенції та громадських організацій району.

З вітальним словом до усіх присутніх звернулись народний депутат України С. Лабазюк, перший заступник голови районної державної адміністрації  О. Карун, голова районної ради С. Пазюк, міський голова К.Черниченко.

З метою вшанування та визнання особистостей, які внесли вагомий внесок в розвиток Волочиського району та піднесення його статусу, досягли значних успіхів у професійній діяльності звання «Почесний громадянин Волочиського району» отримали заслужений працівник фізичної культури і спорту України М.Кравченко та заслужений тренер України на байдарках та каноє Довбуш А.П.

Із жалобним присмаком,  враховуючи події на Сході України, за мужність і героїзм, виявлені в боях за незалежність та збереження територіальної цілісності України, з метою увіковічення пам’яті загиблих учасників антитерористичної операції, присвоєно посмертно звання «Почесний громадянин Волочиського району» двом нашим загиблим землякам: Голубєву М.О. та Джерелейку Р.В. Пам’ятні дипломи, нагрудні знаки та квіти отримали родичі загиблих. 

 Далі, згідно програми святкувань, керівники району,  учасники АТО, ветерани війни, представники об’єднаних територіальних громад, трудові колективи підприємств, установ та організацій району,  державні службовці, громадськість взяли участь у меморіальних заходах та поклали квіти до пам’ятника видатному діячу державотворення Тарасу Шевченку та до пам’ятних знаків,  борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників операції об’єднаних сил, антитерористичної операції.

 Після чого на великій сцені посеред площі розпочалася концертна програма.

З привітальним словом до усіх присутніх звернувся народний депутат України Лабазюк С.П. та нагородив Почесними  грамотами Верховної Ради України з врученням медалей заслужених працівників різних галузей району.   

Очільники району та міста  нагородили кращих громадян району Почесними  грамотами та Подяками обласної державної адміністрації та обласної ради, спільними грамотами райдержадміністрації та районної ради, грамотами міської ради, цінними подарунками і квітами.

Під час урочистої частини святкування на центральній площі міста розгорнулися виставка-розпродаж виробів народних умільців, заходи для дітей на майданчику «Острів дитинства»:

  • Майстер-класи від викладачів Будинку дитячої та юнацької творчості (бісероплетіння, народна лялька, паперопластика, аплікації)
  • Авторський стріт-арт на асфальті «Моє серце-Україні!»
  • Намет дитячої літератури
  • Безкоштовне пригощання морозивом

На вулиці Слави о 12.00 год. розпочав свою роботу  відкритий чемпіонат із силового екстриму - «Битва витривалих, силовий дует».

Святкування продовжилося фізкультурно-спортивними змаганнями на стадіоні «Юність» де відбувся футбольний матч серед юнацьких команд Волочиська та Тернополя; змагання із шахів, шашок, настільного тенісу.   

За підтримки народного депутата України С.П.Лабазюка  у вечері жителів та гостів міста розважала  популярна  українська естрадна співачка «ALYOSHA»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора