Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Урочистості з нагоди відкриття навчальних закладів у районі

Дата: 03.09.2018 15:51
Кількість переглядів: 633

Фото без описуСьогодні в усіх  навчальних закладах Волочиського району відбулися святкові лінійки з нагоди Дня знань та початку нового навчального року. Школи гостинно відкрили свої двері для тих, хто вперше переступає шкільний поріг.

Так, 3 вересня, у Поповецькій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відбулось велике свято, школа оновилася, омолодилася та зустріла дітей першовересневим дзвоником. Вона відкрила двері  нової спортивної кімнати, кімнат  дитячого садка, де сучасні різнокольорові дитячі меблі, красиві  килими  із масою нових іграшок. На свято прибули гості, котрим не байдужа доля сільської школи, які брали безпосередню участь у реконструкції закладу, своєю працею, доброчинністю допомогли зробити приміщення закладу затишним, привітним та гостинним: Народний депутат України Сергій Лабазюк, генеральний директор Групи компаній  «Вітагро» Петро Лабазюк, голова районної державної адміністрації  Володимир Сергійчук. 

 «Я впевнений, що кожен з вас, дорогі учні, усвідомлює, що навчання це не лише бажання сягнути глибин наук, а й необхідність, вимога суспільства, оскільки будь-якій державі, суспільству потрібні висококваліфіковані, високопрофесійні громадяни, здатні забезпечити розвиток і процвітання країни. Я бажаю вам наполегливості у навчанні, гарних оцінок, успіху і перемог. І пам’ятайте – кожна мрія стане реальністю, якщо ви цього хочете», – зауважив Володимир Миколайович.  

Також щирі слова подяки лунали вчителям за щоденну напружену, титанічну працю, за те, що сіють добре, вічне, мудре, що не тільки щедро діляться своїми знаннями, а й виховують молоде покоління свідомих громадян, справжніх патріотів своєї держави.

З легкої подачі Народного депутата України Лабазюка С.П., голови  районної державної адміністрації  Сергійчука В. М. у жовтні  2017 року розпочалась робота по  реконструкції  закладу. Протягом 2017-2018 років використано коштів з державного бюджету на суму 740 тис. грн.,  з місцевого бюджету  - 322 тис. 550 грн.   

У жителів села Писарівка Волочиського  району сьогодні було подвійне свято: відзначення Дня знань та відкриття нового дошкільного навчального закладу «Зоряночка».

Садок зустрів дітей затишними сонячними спальнями, ігровими та іншими допоміжними кімнатами.

 Розділити радість з мешканцями громади та привітати їх з чудовою подією завітали: голова  райдержадміністрації Володимир Сергійчук, Народний депутат України Сергій Лабазюк, голова Війтовецької ОТГ Ігор Степанюк.

Загальна сума кошторису склала 2 млн. 100 тис.грн, з них кошти державного бюджету 663 тис. 520 грн., решта – кошти місцевого бюджету та небайдужих спонсорів. Проведено капітальний ремонт та заклад облаштовано всім необхідним. Замінено вікна, двері, дах,  всі комунікації, побудовано котельню та утеплено фасади.

Тепер це сучасний дитячий садочок на 60 місць: комфортні меблі, компактні трьохярусні ліжка, відповідне естетичне оформлення. Протягом усього часу підготовки дитячого садка батьки і жителі села Писарівка постійно цікавилися ремонтними роботами, намагалися в силу своїх можливостей допомогти — все це підкреслювало з яким з нетерпінням вони чекали відкриття дитячого садка, наскільки важливий він для місцевих мешканців.
 Виступаючи, кожен із гостей говорив щирі слова подяки тим, хто допомагав у ремонті та забезпеченні меблями, хто хоч якось причетний до сьогоднішнього свята. Адже кожен розуміє, якщо в громаді створено ДНЗ – громада беззаперечно має майбутнє.
По-дитячому просто і правдиво свою подяку висловили майбутні вихованці садочка. Вони розказували вірші, співали та танцювали.
Під час урочистостей дітки отримали подарунки від голови райдержадміністрації Володимира Сергійчука та Народного депутата України Сергія Лабазюка. 
Батьки задоволені, а в дитячих очах не згасає іскринка щастя, адже вони отримали свій „дім радості”, де будуть навчатись, виховуватись, спілкуватись з однолітками і успішно готуватись до навчання у школі.Фото без описуФото без опису
   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора