Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Волочиське відділення Красилівської ОДПІ інформує про обмеження щодо одержання подарунків

Дата: 22.11.2018 15:28
Кількість переглядів: 738

Фото без опису Всім відомо, що подарунки приймаються абсолютно будь-якою людиною незалежно від його професійної діяльності. Він дарується безоплатно, в той час як неправомірна вигода дається за вчинення або обіцянку зробити якусь дію посадовою особою на користь того хто дає цю вигоду.

В.о. завідувача сектору з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління Державної фіскальної служби – Віталія Гарматюк звертає увагу на те, що працівники не повинні, прямо або опосередковано, вимагати або приймати подарунки, обмеження щодо яких встановлено Законом України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-VII (із змінами та доповненнями).

У повному обсязі обмеження щодо подарунків визначено ст. 23 «Обмеження щодо одержання подарунків» Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-VII (із змінами та доповненнями). Таке обмеження складається з двох частин та одного застереження.

Перша частина присвячена випадкам, коли подарунки заборонені:

1) у зв’язку із здійсненням такими особами діяльності, пов’язаної із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування;

2) якщо особа, яка дарує, перебуває в підпорядкуванні такої особи.

Друга частина вказує на випадки, коли подарунки дозволені:

  1. якщо немає ознак, передбачених у попередній частині;
  2. якщо дарунок відповідає загальновизнаним уявленням про гостинність;
  3. якщо вартість таких подарунків не перевищує один прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на день прийняття подарунка, одноразово, а сукупна вартість таких подарунків, отриманих від однієї особи (групи осіб) протягом року, не перевищує двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатної особи на 1 січня того року, в якому прийнято подарунки.

Застереження стосується зазначеного обмеження вартості подарунка – таке обмеження не стосується подарунків від близьких осіб та подарунків, які одержуються як загальнодоступні знижки на товари, послуги, загальнодоступні виграші, призи, премії, бонуси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора