Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відзначили 30-ту річницю виведення військ з Афганістану

Дата: 15.02.2019 15:27
Кількість переглядів: 761

15 лютого у районі відзначили 30-ту річницю виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та Дня учасників бойових дій на території інших держав. Розпочались заходи із вручення ювілейних медалей та грошових винагород учасникам бойових дій в Афганістані. 

"Сьогодні ми зібралися тут, аби схилити голови перед тими, кому не судилось дожити до цих днів. Та вшанувати тих, хто й нині залишається зразком справжньої мужності, братерства та самовідданості для молодих поколінь. В тій війні народилося бойове братерство, і це не просто гучні слова" – в своєму виступі відзначив голова райдержадміністрації Володимир Сергійчук.

З площі Центральної керівництво району разом із воїнами-інтернаціоналістами, учасниками АТО, колективами підприємств, установ  та організацій пройшли скорботною колоною до меморіалу загиблим під час бойових дій на території Республіки Афганістан, поклали квіти до пам’ятника та вшанували загиблих хвилиною мовчання.  

Після чого у районному будинку культури «Гармонія» відбулось урочисте зібрання та концертна програма. Де звучали виступи Народного депутата України С.Лабазюка, керівництва району, міста, голів ОТГ.

«Ви завжди для всіх були і є прикладом мужності і відваги. Священною є пам'ять про ваш героїзм при виконанні інтернаціонального обов'язку, готовність платити найдорожчу ціну - своє життя. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять загиблих, схиляємо голову перед їх подвигом, мужністю та витримкою», - наголосив голова райдержадміністрації В.Сергійчук. Також голова райдержадміністрації відзначив, що саме воїни - «афганці» одні із перших стали на захист східних кордонів України під час вторгнення російських військ. 

Минають дні, ідуть роки, але для кожного, хто пройшов важкими дорогами війни в Афгані, Сомалі, Анголі, В’єтнамі, хто не раз зазирав в обличчя смерті, втрачав друзів, ті події залишились біллю у серці та назавжди закарбувались в пам’яті. І саме ця пам'ять щороку, у лютневі дні, збирає всіх разом, щоб вшанувати воїнів-інтернаціоналістів та згадати тих, хто не повернувся з війни.  

Народний депутат України Сергій Лабазюк у своєму виступі зазначив, що: "Пам’ять про події тих років, безповоротні втрати, «афганські поховання» в містах та селах, страшне горе матерів, дружин і дітей, назавжди залишаться в наших серцях. Так, то була чужа війна, але ламала вона наші долі». 

 

 

 

 

 

 Усім присутнім гарний настрій подарували творчі номери аматорських художніх колективів району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора