Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

З першого квітня стартує нерестова заборона на лов водних біоресурсів

Дата: 08.04.2019 15:22
Кількість переглядів: 823

Фото без описуЗ першого квітня 2019 року на Хмельниччині розпочинається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойм.

Любительський та спортивний лов водних біоресурсів на рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Управлінню Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області, заборонений у такі строки:

- у всіх водосховищах з 1 квітня по 9 червня;

- у всіх річках та їх кореневих водах з 1 квітня по 19 травня;

- в придаткових системах водойм (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 1 квітня по 29 червня. 

Заборона також стосується і промислового вилову. Суб’єктам господарювання заборонено здійснювати вилов на водоймах області з 1 квітня по 9 червня. 

Також під час нересту заборонені змагання з рибальства та підводного полювання. Сувора заборона у цей період стосується днопоглиблювальних, вибухових, бурових, сейсмологічних робіт, видобутку гравію та піщано-ракушкової суміші у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області та прибережних захисних смугах. Аби не турбувати рибу, також заборонено пересування будь-яких плавзасобів, за винятком проходу фарватером, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п.), крім суден спеціально-уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора