Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання комісії з  питань ТЕБ та НС

Дата: 16.04.2019 15:17
Кількість переглядів: 1024

16 квітня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації О. Каруна відбулося засідання комісії з  питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

У ході засідання його учасниками було обговорено питання щодо проведення додаткових заходів з посиленої імунізації проти кору серед населення  у квітні- червні 2019 року та визначено відповідальних керівників за проведення додаткових заходів з посилення заходів імунізації проти кору  відповідно Календарного плану.

В Україні триває спалах кору – одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація. 

Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низьке охоплення щепленнями. 2016-го року менше половини українських дітей отримали щеплення від кору за графіком. Із вересня 2017 року, за рішенням оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуацію з кором в Україні, тривають посилені заходи з імунізації, щоби захистити якомога більше дітей і запобігти епідемії.

З метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо посилення заходів імунізації проти кору, рекомендовано головам ОТГ, сільським головам ініціювати проведення відповідних нарад з керівниками та  фахівцями  закладів охорони здоров'я та  освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора