Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Виконання Урядової програми «Доступні ліки» на контролі керівництва району

Дата: 01.11.2017 15:09
Кількість переглядів: 606

Сьогодні, 1 листопада відбулась сумісна медична рада медичних працівників Волочиського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Участь у даній нараді прийняли головний лікар Волочиського РЦ ПСМД Коломієць А.М., заступник голови райдержадміністрації Пендилюк В.В., завідуючі амбулаторій загальної практики сімейної медицини Волочиського РЦ ПМСД, сімейні лікарі, представники аптек «3і», «Подорожник», «Джерела здоровя», ЦРА №11, аптеки №1, аптеки ПП Гасай С.М., ПП Борко.Темою даного засідання було виконання Урядової програми «Доступні ліки».

У вступному слові Анатолій Миколайович зазначив, що 1 квітня 2017 року стартувала Урядова програма “Доступні ліки”. Пацієнти  можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Смертність від серцево-судинних хвороб складає 65% від загальної смертності населення в Україні. Відповідно до статистичних даних за 2015 рік, на діабет ІІ типу страждає один мільйон осіб. Це у 6 разів більше, ніж на діабет І типу (інсулінозалежний). Хворих на бронхіальну астму зареєстровано 210 тис., за статистикою 2015-го. Здебільшого, це діти та молодь.

На підставі цього на медичній раді розглянули питання забезпеченності лікарськими засобами, якість виконання Урядової програми в порівнянні з іншими районами Хмельницької області, питання співпраці медичних працівників та аптечної мережі тощо.

Для більш ефективної роботи по виконанню Урядової програми вирішено медичним працівникам - посилити інформаційну роботу серед певних категорій населення, представникам аптек – розширити в аптеках перелік ліків, що підлягають державному відшкодуванню.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора