Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

Дата: 12.01.2017 15:04
Кількість переглядів: 618

Фото без описуПід головуванням голови районної державної адміністрації  Сергійчука В.М. відбулося чергове засідання  районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

На згаданому засіданні були присутні керівники та головні бухгалтери бюджетних установ та голови Волочиської, Наркевицької і Війтовецької об’єднаних територіальних громад.

В полі зору даного засідання  були зміни до чинного трудового законодавства  в частині збільшення розміру мінімальної заробітної плати.

У вступному слові Володимир Миколайович зазначив,  що  Статтею 8 Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік»   передбачено збільшення  з  01 січня 2017 року мінімальної заробітної плати у місячному розмірі до 3200 гривень, у погодинному розмірі  до 19,34 гривні.

Отже, починаючи з 01 січня 2017 року розмір оплати праці за просту, некваліфіковану роботу не може бути меншим ніж 3200 гривень за місяць, чи 19,34 гривні за годину -  при погодинному обліку робочого часу.

Враховуючи згадані зміни до чинного законодавства та той чинник, що мінімальна заробітна плата зросла в порівнянні до грудня 2016 року практично вдвічі, необхідно  вжити реальних заходів до виконання згаданого законодавчого акту в районі. І якщо підняття заробітної плати в бюджетних установах не викликає сумнівів, то з сферою малого бізнесу є ряд питань, які потрібно взяти під чіткий контроль.

В ході засідання повідомлено присутніх, що значно зросли штрафи за порушення трудового законодавства, зокрема, в частині недотримання рівня мінімальної заробітної плати, а саме до 96000 гривень за кожного працівника, який буде працювати «нелегально».

Також, введено нові штрафи, а саме за не допуск до перевірки посадової особи управління Держпраці від 9600 гривень до 320000 гривень.

За підсумками засідання конкретні доручення розробити реальні плани заходів по дотриманню рівня оплати праці отримали усі керівники бюджетних установ району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора