Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обіймись, Україно, бо у єдності - сила!

Дата: 22.01.2019 14:59
Кількість переглядів: 1054

Сьогодні, 22 січня, ми відзначаємо 100-ліття проголошення Акту злуки між УНР та ЗУНР та Дня Соборності  України. 

Саме цього дня 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу.  Акт Злуки був проголошений на Софійському майдані в Києві. Це символічний документ, який окреслив географічні та ментальні контури єдиної України. Ідея соборності завжди жила в серцях істинних українців - патріотів. Сьогодні, на берегах сивочолого Збруча - ріки єднання, зібрались громадяни Хмельницької та Тернопільської областей, сусіднього Підволочиського та Волочиського районів, щоб взятися міцно за руки і разом сказати: «Україні - єдність!», «Україна - єдина!» 

Так, з нагоди  свята, о 12.00 год. на мосту через річку Збруч, що з’єднує Хмельницьку і Тернопільську області, відбулась зустріч делегацій двох районів Волочиського та Підволочиського, у якій взяли участь народні депутати України Сергій Лабазюк та Михайло Головко, представники районної та місцевої влади, священики – представники різних релігійних конфесій, організації підприємств, установ, організацій району, громадськість.

Після традиційного обміну короваями на мосту відбулось з’єднання Державного Стягу. Після виконання Гімну України духовними отцями проведено спільну молитву.

Ведучі заходу поіменно згадали героїв, які боронили цілісність та суверенітет нашої держави та загинули на Сході України. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про них.

Далі до вітального слова було запрошено народних депутатів України. У своєму виступі народний депутат України С.Лабазюк згадав історичні події, зауважив що і сьогодні ведеться боротьба за  Україну, вільну, незалежну, соборну.

Святковий настрій присутнім подарували творчі колективи Волочиської та Підволочиської ОТГ, а також Заслужений артист України В. Вермінський, на зевершення усі присутні змогли переглянути театралізоване військово-історичне дійство «Бій підрозділів війська УНР проти збройних відділів більшовицької Московії» від учасників Товариства пошуку жертв війни «Пам’ять» із м. Львів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора