Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вшанували пам'ять Великого Кобзаря

Дата: 11.03.2019 14:56
Кількість переглядів: 677

Фото без описуВеликий український поет та художник Тарас Шевченко є видатною та ключовою фігурою в формуванні національно-патріотичного як українського суспільства, так й світової спільноти. Цими днями виповнюється 205 років від дня його народження.

Щорічно, за доброю традицією, на знак вшанування пам’яті Великого Кобзаря, 11 березня у м. Волочиську представники влади, закладів культури, охорони здоров'я, структурних підрозділів райдержадміністрації, громадськості міста поклали  квіти до пам'ятнику Т.Г.Шевченка. 

Усе життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими. І закликав до цього співвітчизників. Завдяки заповітам Великого Кобзаря українці здобули незалежність і державність рідної країни. Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію в майбутнє українського народу і подальше його процвітання.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора