Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ПОДОРОЖ У СВІТ ПРОФЕСІЙ

Дата: 26.10.2018 14:39
Кількість переглядів: 930

 

Фото без описуРано чи пізно перед учнями постає питання іхнього професійного вибору, напряму подальшої трудової та розумової діяльності, з якою хочуть пов`язати своє подальше життя. В рамках проекту  "Від мрії до дії!" 25 жовтня 2018 року проведено ряд заходів, направлених на  підвищення рівня поінформованості випускників шкіл, подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили на районному ринку праці, якісного забезпечення кваліфікованими кадрами Фото без описупідприємств, установ, організацій.  «Живи і працюй в Україні!» - під таким гаслом у центрі культури і дозвілля Волочиської міської ради відбувся профорієнтаційний захід “Подорож у світ професій”, відвідали який понад 300 учнів 8-11 класів міста та району, а також 20 учбових закладів різних рівнів акредитації Хмельницької, Тернопільської та Львівської області. Мета даного заходу - сприяння професійному самовизначенню, формування  психологічної готовності та відповідального ставлення школярів до вибору професії,  інформування учнівської молоді про актуальні професії та шляхи їх набуття в професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

Відкрив захід директор Волочиського районного центру зайнятості Скиба Олександр Павлович, який наголосив, що одним із пріоритетних напрямків роботи Волочиської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості є професійна орієнтація молодого населення. Реалізація даного заходу направлена на подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили на районному ринку праці, якісного забезпечення кваліфікованими кадрами підприємств, установ, організацій.

Далі до слова було запрошено першого заступника голови Волочиської районної адміністрації Каруна Олега Васильовича, який відмітив актуальність заходу, подякував центру зайнятості за активність в проведенні профорієнтаційної роботи з шкільною молоддю, а випускникам шкіл порекомендував скористатися чудовою нагодою ознайомитися з навчальними закладами.

Продовжили захід виступи представників від роботодавців: заступника директора ВП Волочиський машинобудівний завод ПАТ “Мотор Січ” Рибачука Івана Володимировича та менеджера з персоналу ПП “Аграрна компанія 2004” Мазура Сергія Олександровича , які наголосили, що найзатребуваніші і, що немаловажно, найвисокооплачуваніші на сьогоднішній день — робітничі професії.

В ході заходу проведено презентацію 20 навчальних закладів, представники яких мали  можливість розповісти про спеціальності (професії), які можна здобути, навчаючись в цих закладах, умови вступу, навчання, відповідали на запитання школярів та надавали роздаткові  інформаційні матеріали, які стануть надійним помічником молоді у виборі майбутньої професійної освіти.

За бажанням учасники заходу мали можливість отримати індивідуальні консультації щодо послуг служби зайнятості, в тому числі ознайомитись із переліком професій, за якими можна пройти професійне навчання за направленням центру зайнятості, про робітничі професії, які актуальні на сучасному ринку праці, пройти профдіагностичне обстеження на виявлення схильностей до професійної діяльності.

Цей захід був корисний для всіх учасників: для учнів та батьків - гарна можливість зорієнтуватись у розмаїтті майбутніх професійних доріг, а для представників навчальних закладів – це нагода презентувати свій заклад для населення району. Адже кожен з нас знає, наскільки важливо знайти своє місце в житті, займатися справою, котра до душі, самоствердитися у професійному виборі. І для наших випускників настає час, коли потрібно визначитися з вибором майбутньої спеціальності, адже усвідомлений вибір професії впливає на подальше життя, визначає успішність самореалізації, соціалізації, кар'єрного і професійного зростання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора