Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Пожежна безпека на виборчих дільницях

Дата: 27.03.2019 14:35
Кількість переглядів: 787

Фото без описуТриває передвиборча кампанія кандидатів у Президенти. З метою забезпечення пожежної безпеки на виборчих дільницях, управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації наголошує на виконанні заходів пожежної безпеки.

Виборчі дільниці повинні мати справні системи пожежної сигналізації, у приміщеннях необхідно встановити сертифіковані вогнегасники, знаки пожежної безпеки, а також телефонний зв’язок із зазначенням номеру виклику пожежно-рятувальної служби – 101.

Евакуаційні шляхи повинні бути шириною не менше 1,2 метри, утримуватися завжди вільними, ні в якому разі не захаращуватися, щоб не створювати перешкод вільному руху людей. Двері евакуаційних виходів мають відкриватися в напрямку виходу з будівлі та замикатися лише на внутрішні запори, які легко відмикаються з середини. Не дозволяється розміщувати будь-які пристрої, що заважають нормальному зачиненню протипожежних чи протидимних дверей.

У приміщенні виборчих дільниць ЗАБОРОНЕНО:

– застосування несертифікованих електронагрівальних приладів;

– самовільне облаштування додаткових електромереж;

– паління поза спеціально відведеними для цього місцями;

– зачинення дверей на шляхах евакуації.

Порядок дій при виникненні пожежі:

– негайно повідомити пожежно-рятувальну службу за телефоном 101, вказавши точну адресу закладу, місце виникнення пожежі, ситуацію;

– вжити заходів з евакуації людей, гасіння (локалізації) пожежі та збереження матеріальних цінностей, скриньок та бюлетенів для голосування;

– повідомити про пожежу керівника чи відповідну компетентну особу, чергового на об’єкті.

Пам’ятайте, що навіть незначні порушення заходів пожежної безпеки можуть поставити під загрозу не тільки важливі документи, але й життя багатьох людей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора