Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Майбутнє лісу у твоїх руках!

Дата: 10.04.2017 14:30
Кількість переглядів: 572

Фото без описуВ рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», мета якої - виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, забезпечення зацікавленості у збереженні лісових насаджень, дотримання правил поведінки в лісі, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, ознайомлення та надання можливості учнівській молоді, представникам громадськості взяти участь у створенні лісів, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі, на території Волочиського району проведено ряд заходів, щодо заліснення території, оновлення та створення більш цінного складу лісових насаджень.

Так, за ініціативи голови райдержадміністрації В.Сергійчука, ДП ХОСЛАП «Хмельницькоблагроліс» та за підтримки Соломнянського сільського голови В. Курти, 5 квітня на території Соломнянської сільської ради, за участі місцевих жителів, учнів 10-11 класів Соломнянської ЗОШ, працівників Фото без описурайдержадміністрації та, безпосередньо, самих представників ДП ХОСЛАП «Хмельницькоблагроліс», проведено заліснення території саджанцями бука та дуба. Всього на території Соломнянської сільської ради заплановано заліснення такими видами дерев території близько 7 га.

Також заліснення територій заплановано у смт. Наркевичі та с. Нова Гребля. Всього по району планується охопити висадженням саджанців (в основному дуба) близько 23 га (65 тис. дерев).

Крім того, для створення більш цінного складу насаджень, працівники ДП ХОСЛАП «Хмельницькоблагроліс» проводять вкраплення модрини європейської та горіха чорного.

Такі заходи, є вкрай важливими, адже пропагують шанобливе ставлення до природи, забезпечують збереження та відновлення лісів, сприяють спільній роботі представників органів державної влади та місцевого самоврядування, жителів громад та працівників лісового господарства на благо громад та всього району.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора