Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

Дата: 27.10.2016 14:27
Кількість переглядів: 582

Фото без описуПід керівництвом голови адміністрації В.Сергійчука 26 жовтня відбулось чергове засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Основною темою згаданого засідання було  підведення підсумків попередніх засідань і аналіз  стану виконання рекомендацій наданих  членами робочої  групи на попередніх засіданнях.

Для участі в роботі згаданої робочої групи було запрошено  8 юридичних осіб та 3 приватних підприємці, котрі використовують  працю найманих працівників.

Відкриваючи дане засідання Володимир Миколайович  підвів підсумки попередніх засідань, провів аналіз стану виконання доручень, наданих  керівникам району та приватним підприємцям і повідомив, що за підсумками роботи в вересні місяці рівень середньої заробітної плати в районі дещо зріс. 

Керівник району повідомив, що в основному  є досить позитивна динаміка роботи районної робочої групи, відповідно, прослідковується певний результат, але є певні керівники, що не реагують на надані їм рекомендації і  продовжують виплачувати заробітну плату в мінімальному розмірі.  Ряд керівників  та підприємців забувають, що мінімальна заробітна плата – це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт). І  заробітна плата  за виконання роботи, що потребує певної кваліфікації не може бути мінімальною.

Участь в засіданні приймали керівники об’єднаних територіальних громад.

Прийнято рішення провести такі засідання з підприємцями, що працюють на територіях Війтовецької та Наркевицької об’єднаних територіальних громад.

За підсумками засідання певні рекомендації по оплаті праці та організації трудових відносин отримали: керівник районного споживчого товариства Слободянюк В.В., керівник ПП «Алекс-3»  – Заєць О. В., керівник ПП «Волочиська швейна майстерня» Чагпйна С.К., керівник «ТаД Метал-Сервівс» Дурдас В.В. керівник Волочиського комерційного підприємства побутового обслуговування  Погорільский М.Т., приватні підприємці Дюг І.Я, Липа С.П., Мельничук О.В.

Окремо на згаданому засіданні розглядалося питання оплати праці на приватному підприємства  "Мед Дім" - керівник Берегова С.О., адже за даними  фінансової звітності,  на підприємстві працює 5 найманих працівників і  заробітна плата лікаря- стоматолога складає 1500 гривен, що навряд чи відповідає дійсності.

Керівника  заданого підприємства було запрошено на засідання, що відбулося 30 серпня 2016 року, але рекомендації, надані членами робочої групи керівником проігноровано. Як і проігноровано запрошення на сьогоднішнє засідання.

Членами робочої групи прийнято рішення ініціювати  перевірку стану дотримання законодавства про працю на даному підприємстві. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора