Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Святкували у Канівці та Полянах День хліба

Дата: 14.11.2016 14:25
Кількість переглядів: 682

Фото без описуОсь і минули спекотні літні та теплі осінні дні, а разом з ними непомітно скінчились і жнива. Аграрії усе зібране збіжжя сховали у комори, яке потім піде на випічку хліба, експорт та інші потреби населення. Цьогоріч аграрії Волочиського району зібрали гарний урожай, отже є чому радіти та що святкувати.

Гарному врожаю раділи і жителі сіл Канівка та Поляни, які 11 листопада святкували День хліба.

Хліб – одна з найважливіших складових людського життя. Свою шану хлібу жителі села Канівка висловили через вірш, написаний місцевою поетесою М. Комар.

У Полянах, з нагоди свята, прозвучало також багато пісень та слів, присвячених трударям, аграріям та, звичайно, хлібу.

Того дня полянський будинок культури зібрав чимало місцевих жителів, запрошених, гостей, які святкували усі разом, даруючи один одному гарний настрій.

Свято у Полянах відбулося, звичайно, завдяки групі компаній «VITAGRO», що є орендарем місцевих земель, її генеральному директору П. Лабазюку, керуючому Полянським відділком ПП «Аграрна компанія – 2004» Я. Снітинському, старості села Г. Басистюк та місцевим аматорам художньої самодіяльності.

Фото без описуНа свято завітали генеральний директор ПП «Аграрна компанія – 2004» П. Лабазюк,  голова районної державної адміністрації В. Сергійчук, керуючий відділком ПП «Аграрна компанія – 2004» (с. Поляни) Я. Снітинський, настоятель місцевого храму В. Бих.

На початку урочистостей до присутніх звернувся настоятель місцевого храму, отець Володимир, який привітав усіх із таким чудовим святом, побажав усім здоров’я, миру та достатку, після чого відбулась спільна молитва.

Згадали у той день і усіх тих, хто віддав своє життя, захищаючи рідну Батьківщину. Світлу пам'ять про них присутні вшанували хвилиною мовчання.

Після урочистого внесення до залу символу гостинності українського народу – короваю, до уваги присутніх було представлено відеоролик про історію створення, розвиток і діяльність ПП «Аграрна компанія – 2004» та групи компаній «VITAGRO».

Далі до слова було запрошено генерального директора групи компаній «VITAGRO» П. Лабазюка. У своєму виступі Петро Петрович розповів про досягнення компанії, які є на сьогоднішній день, про плани на майбутнє та щиро подякував місцевим жителям за довіру та надану можливість працювати на їхній землі.

Із щирими словами привітань до місцевих жителів – трударів села звернулися також голова райдержадміністрації В. Сергійчук, керуючий відділком ПП «Аграрна компанія – 2004» с. Поляни Я. Снітинський, староста села Г. Басистюк.

Не обійшлося у той день і без подарунків. Трударям села, ветеранам праці, жителям с. Поляни – учасникам АТО, генеральний директор ПП «Аграрна компанія – 2004» П. Лабазюк та керуючий відділком Я. Снітинський вручили відзнаки, цінні подарунки, грошові премії та квіти.

Вручив Петро Петрович цінні подарунки і для потреб місцевої громади (для школи, дитячого садочка, ФАПу, бібліотеки, клубу, пошти) та, звичайно, цінний дарунок і грошову пожертву – для місцевого храму Божого.

Фото без описуПо завершенні урочистої частини, відбувся святковий концерт, який власними силами підготували місцеві жителі, як дорослі так і діти. Жителі села довели, що вміють не тільки гарно та плідно працювати, а й прекрасно співати, танцювати та вірші розповідати.

Крім того, під час святкування було розіграно лотерею, учасники якої мали змогу виграти продуктові набори або ж цінні подарунки.

Пригощали у той день усіх учасників святкування запашним та смачним українським короваєм.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора