Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відзначення Дня Соборності України

Дата: 22.01.2017 14:22
Кількість переглядів: 557

Фото без описуСьогодні, 22 січня ми відзначаємо День Соборності України. 

Саме цього дня 1919 року дві суверенні українські держави - Українська Народна Республіка й Західно-Українська Народна Республіка – об'єдналися в самостійну соборну державу.    Акт Злуки був проголошений на Софійському майдані в Києві. Це символічний документ, який окреслив географічні та ментальні контури єдиної України.

Так з нагоди даного свята на адміністративних будівлях місцевих органів влади, підприємств, установ, організацій було вивішено Державний Прапор України.

Фото без опису

 

 

 

О 12.00 год. на мосту через річку Збруч, що з’єднує Хмельницьку і Тернопільську області відбулась зустріч делегацій від двох вищезазначених областей, у якій взяли участь представники обласної, районної та місцевої влади Тернопільської і Хмельницької областей, Волочиського і Підволочиського районів, священики – представники різних релігійних конфесій, депутати Верховної Ради України, громадськість.

Після традиційного обміну короваями на мосту відбулось з’єднання Державного Стягу. Духовними отцями проведено спільну молитву. Потім слово було надано представникам влади та народним депутатам України.

Далі усі присутні пішою ходою вирушили до смт. Підволочиськ, де представники обласної та районної влади разом із громадськістю поклали квіти та запалили свічку пам'яті біля меморіальних дошок загиблим воїнам АТО, поклали корзини квітів до пам’ятника Т. Шевченку та Ангелу Хоронителю.

Фото без описуПісля цих заходів продовження свята відбулося у районному будинку культури смт. Підволочиськ, творчі колективи Волочиського та Підволочиського районів подарували чудовий настрій присутнім.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора