Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Інформація про результати діяльності місцевої прокуратури (за місцем дислокації в м. Волочиськ) за 2018 рік

Дата: 01.03.2019 14:14
Кількість переглядів: 786

 

Фото без описуСтаттею 131-1 Конституції України на органи прокуратури покладено виконання трьох функцій, на реалізації яких у минулому році концентрувались зусилля місцевої прокуратури.

У 2018 році процесуальними прокурорами до суду скеровано обвинувальні акти у 101 кримінальному провадженні стосовно 109 осіб, підозрюваних у вчиненні кримінальних правопорушень.

Упродовж зазначеного періоду прокурорами місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення в суді у 143 кримінальних провадженнях, 80 з яких судом розглянуто.

Всього, упродовж 2018 року оперативними працівниками місцевої прокуратури здійснювалося процесуальне керівництво у 1075 кримінальних провадженнях, які розслідувалися СВ Волочиського ВП Городоцького ВП ГУНП в Хмельницькій області.

В ході здійснення процесуального керівництва, процесуальними керівниками за вказаний період слідчим надано 85 письмових вказівок, скасовано 12 незаконних постанов про закриття кримінальних проваджень.

Працівниками місцевої прокуратури прийнято участь в розгляді слідчими суддями Волочиського районного суду 18 скарг з питань досудового розслідування, з яких у двох випадках провадження за скаргами закрито.

Упродовж минулого року місцевою прокуратурою погоджено 25 клопотань слідчих про обрання запобіжних заходів підозрюваним особам. У 23 випадках фігурантам проваджень визначені ті запобіжні заходи, з клопотаннями про обрання яких зверталась місцева прокуратура.

Окрім того, у 2018 році місцевою прокуратурою також проводилась цілеспрямована робота з забезпечення законності при виявленні працівниками поліції фактів готування до вчинення злочинів, розшуку злочинців та безвісно зниклих осіб.

Так, у 2018 році за результатами вжитих оперативно-розшукових заходів було знайдено 5 осіб, з яких 2 – оголошені в розшук у 2018 році, 2 – оголошені в розшук у минулих роках та 1 безвісти зниклий.

Упродовж 2018 року місцевою прокуратурою пред’явлено 26 позовних заяв на загальну суму понад 7,947 млн. грн., з яких 15 на суму понад 7,555 млн. грн. розглянуто та задоволено, по 3 позовах провадження закрито у зв’язку із добровільним відшкодуванням шкоди на загальну суму 83 тис. грн.,  ще 8 позовних заяв на загальну суму понад 327,9 тис. грн. – перебувають на розгляді в суді.

До прикладу, у поточному році місцевою прокуратурою пред’явлено до Господарського суду Хмельницької області позов в інтересах держави, в особі Міністерства освіти і науки про визнання договору підряду недійсним та звільнення земельної ділянки площею 195 га, вартістю 5,819 млн. грн. Зазначений позов розглянуто та задоволено.

За результатами представницької діяльності місцевої прокуратури упродовж 2018 року реально виконано позовів на загальну суму понад
6,009 млн. грн.

Незмінним пріоритетом в діяльності правоохоронних органів була і залишається протидія корупції.

Так, упродовж 2018 року за матеріалами Городоцької місцевої прокуратури за місцем дислокації м. Волочиськ, Міжрегіональним територіальним управлінням захисту економіки складено 5 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст. 172-6 КУпАП «Порушення вимог фінансового контролю», 5 з яких розглянуті судами у 2018 році.

Також, упродовж 2018 року до органів влади, місцевого самоврядування району та області внесено 4 подання в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції». За результатами розгляду подань проведено службові розслідування, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 3 посадові особи.

Окрім цього, місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення колишніми депутатом та пожежником кримінальних правопорушень, передбачених ст. 366-1 КК України.

Ухвалами Волочиського районного суду у вказаних кримінальних провадженнях  за ст. 366-1 КК України – закрито та звільнено винних осіб від кримінальної відповідальності у зв’язку з дійовим каяттям.

Місцевою прокуратурою за місцем дислокації м. Волочиськ упродовж 2018 року на виконання ст. 26 Закону України «Про прокуратуру» під час здійснення повноважень щодо нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, внесено 11 документів прокурорського реагування (вказівок), спрямованих на усунення порушень вимог законодавства, з яких: 2 – начальнику Волочиського РС філії Державної установи "Центр пробації" в Хмельницькій області, 
6 – начальнику Волочиського ВП Городоцького ВП ГУНП в Хмельницькій області, 1 – начальнику ІТТ №4 ГУНП в Хмельницькій області, 1 – Війтовецькому селищному голові, 1 – начальнику Волочиського РС УДМС України в Хмельницькій області.

За результатами розгляду вказаних документів реагування винних осіб, які допустили порушення вимог законодавства, притягнуто до дисциплінарної відповідальності та попереджено про недопущення порушень вимог закону в майбутньому.

У 2018 році у засобах масової інформації місцевою прокуратурою систематично та оперативно висвітлювалась інформація про результати роботи прокуратури.

Зокрема, у засобах масової інформації здійснено 49 виступів, з них:
13 – у друкованих ЗМІ; 1 – у електронних ЗМІ; 6 –  інформації в органи влади та 29 – у мережі Інтернет.

До прикладу, надавалась інформація щодо пред’явлених та розглянутих позовних заяв місцевої прокуратури, закінчення досудового розслідування та результатів судового розгляду актуальних кримінальних проваджень, вчинення адміністративних корупційних правопорушень.

Окрім того, за 2018 рік до місцевої прокуратури за місцем дислокації
м. Волочиськ надійшло 104 звернення.

Із вказаної кількості звернень 44 розглянуто місцевою прокуратурою, у інші відомства для вирішення направлено 56 звернень, 4 звернення залишено без розгляду, а також надано роз’яснення по 38 зверненнях.

 

                                                                                                                            

                                                                                                                 

 

 

                                                                                                            

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора