Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

18 січня перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко зустрівся з представниками Ukraine Invest (Агентство по сприянню інвестиціям до України)

Дата: 19.01.2018 13:40
Кількість переглядів: 476

Володимир Кальніченко зустрівся з представниками Ukraine Invest

Фото без описуАгенство створене 19 жовтня 2016 року за рішенням Кабінету Міністрів України №740 як незалежний консультативний орган, уповноважений залучати і підтримувати прямі іноземні інвестиції, надавати інвесторам об’єктивну, реальну інформацію та поради з ведення бізнесу в країні.

Так, у грудні 2017 року відбулось відкриття регіонального представництва Офісу сприяння інвестиціям у Вінниці, який об’єднує 5 областей: Хмельницьку, Черкаську, Кіровоградську, Одеську та Вінницьку для розвитку бізнес-бренду «Поділля».

Також у грудні 2017 року у Вінниці команда Ukrainelnvest проводила за підтримки програми ULEAD з Європою семінар «Практичні аспекти залучення прямих іноземних інвестицій та супроводу інвесторів» для представників облдержадміністрацій, міських рад, агенцій регіонального розвитку, інвестиційних агенцій та радників з питань регіонального розвитку Вінницької, Кіровоградської,Одеської, Хмельницької і Черкаської областей.

Сьогоднішня зустріч проходила в ознайомчому форматі. Так, представники Ukraine Invest проінформували, що працюють в трьох напрямах: підтримка інвесторів, які вже є в Україні; налагодження комунікацій між владою, бізнесом та міжнародними організаціями для оперативного реагування на проблеми, а також просування у світі нового бренду України як країни, де інвестор може почуватися захищеним.

Також одним з основних інструментів взаємодії стане «консьєрж-сервіс» – постійна взаємодія з інвестором в усіх питаннях, які можуть у нього виникати, від змін нормативної бази до захисту майнових прав.

В свою чергу Володимир Ілліч зазначив, що на сьогоднішній день в області проявляються позитивні тенденції іноземного інвестування в напрямку зростання обсягу здійснюваних інвестицій, але коли інвестор заходить в область, перед ним постає багато не вирішених тих чи інших питань. Тому така підтримка, яку надає Агенство по сприянню інвестиціям до України є досить доречною.

“Звичайно область потребує додаткових інвестувань у різні галузі нашої області. Відтак, обласна влада завжди відкрита для співпраці з інвесторами та надаватиме всебічну підтримку у їх діяльності на теренах області”, – додав посадовець.

 

Також столичні гості виявили бажання зустрітися з інвесторами області, аби вислухати та обговорити проблемні питання, які виникають при веденні бізнесу.

Крім того, в подальшому Агенством планується сформувати базу інвестиційних проектів Хмельниччини, які можуть бути цікавими для потенційного інвестора.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора