Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Меморандум про співпрацю підписано між тергромадами Хмельниччини та муніципалітетами Куявсько-Поморського воєводства

Дата: 28.11.2016 17:09
Кількість переглядів: 611

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук та голова обласної ради Михайло Загородний зустрілися з членами делегації Куявсько-Поморського воєводства, муніципалітету Хоцень, муніципалітету Барухово, міста Влоцлавек Республіка Польща з метою налагодження співпраці між органами місцевої влади Хмельницької області та Куявсько-Поморсього воєводства в соціально-економічній, освітній, оздоровчий та культурних сферах.

Звертаючись до гостей голова адміністрації зазначив, що на сьогоднішній день областю реалізується десять Угод про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво з іноземними країнами. Досить динамічно розвивається співробітництво з регіонами Республіки Польща. Реалізуються дві партнерські угоди про торговельно-економічне, науково-технічне та культурне співробітництво із Куявсько-Поморським та Люблінським воєводствами Республіки Польща.

Також Олександр Олександрович зауважив, що важливим сьогодні є перейняття досвіду Польщі з питань децентралізації та передачі владних повноважень, реформи місцевого самоврядування, європейської інтеграції, а також залучення коштів ЄС.

Влада області постійно та системно працює над покращенням інвестиційної привабливості регіону, створенням сприятливого бізнес-середовища, ефективним залученням місцевих ресурсів у господарський оборот, усебічно сприяє інвесторам, як вітчизняним, так і іноземним. Сьогодні в регіоні реалізуються масштабні інвестиційні проекти, обсяг вкладених іноземних інвестицій становить майже 170 млн. доларів США.

«У непростих соціальних та економічних умовах сучасності важливою складовою, як ніколи, є продуктивні партнерські відносини між регіонами дружніх країн, зокрема Польщі», – наголосив очільник області.

В свою чергу, представники делегації подякували керівництву області за запрошення відвідати Хмельниччину та поділилися досвідом роботи в питаннях децентралізації.

На завершення зустрічі голова муніципалітету Хоцень Роман Новаковскі та голова муніципалітету Барухово Станіслав Бернард Садовські підписали Меморандум з головами Гуменецької, Лісогринівецької, Новоушицької та Сатанівської об’єднаних територіальних громад про співпрацю між тергромадами Хмельницької області та муніципалітетами Куявсько-Поморського воєводства.

28.11.2016 р.

За матеріалами офіційного сайту Хмельницької обласної

 державної адміністрації http://www.adm.km.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора