Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

О.Корнійчук: Ефективне використання коштів ДФРР забезпечить завершення будівництва та реконструкції об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення

Дата: 17.03.2017 12:58
Кількість переглядів: 498

Сьогодні під головуванням голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році.

Участь у засіданні також взяли голова обласної ради Михайло Загородний, т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний, начальник управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації Віра Бригадир, депутати обласної ради та відповідальні особи за реалізацію даних інвестиційних програм та проектів на теренах області.

Розпочинаючи засідання Олександр Корнійчук нагадав присутнім, що Державний фонд регіонального розвитку на даний час є одним із основних джерел фінансування з державного бюджету будівництва та реконструкції об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення.

Так, відповідно до розподілу коштів державного фонду регіонального розвитку на 2017 рік області передбачено 139,8 млн. грн., у тому числі: загального фонду – 39,946 млн. грн.; спеціального фонду – 99,866 млн. гривень.

“Метою нашого зібрання є визначення перехідних інвестиційних проектів області, фінансування яких здійснювалося починаючи з 2015 року та які будуть надані на розгляд Міжвідомчої комісії з оцінки відповідності інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок таких у 2017 році”, – зауважив голова адміністрації.

В свою чергу, Олег Гуменний додав, що відповідно до змін внесених до статті 24-1Бюджетного кодексу України, постанови Уряду від 26 жовтня 2016 року № 766 кошти мають бути розподілені наступним чином на:

– розвиток спортивної інфраструктури – 10%, або 14,0 млн.грн.;

– енергоефективності державних і комунальних навчальних закладів – 10%, або 14,0 млн.грн.;

– енергоефективності державних і комунальних медичних закладів – 10%, або 14,0 млн.грн.

За словами Олега Вікторовича, решта 97,8 млн.грн. розподіляється на перехідні об’єкти та всі інші, які зареєстровані та розміщені на онлайн-платформі Мінрегіону України.

Під час засідання усі члени комісії мали можливість ознайомились з переліком  перехідних об’єктів та структурою розподілу коштів Фонду на поточний рік.

Так, на сьогоднішньому засіданні до уваги присутніх було представлено 12 об’єктів на загальну суму 140,0 млн. грн., водночас до розподілу коштів виділено лише 97,8 млн. гривень.

Ознайомившись з переліком інвестиційних програм та проектів члени комісії приступити до розгляду кожного об’єкту окремо, та шляхом голосування визначили обсяг коштів, що буде виділено для їх реалізації.

Відтак, членами комісії погоджено наступний перелік інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році:

1 Лікувальний корпус на 120 ліжок та харчоблок по вул. Шевченка, 40, м. Городок – будівництво – 5000,0 тис. грн.

2 Школа на 274 учня і сільського клубу на 400 відвідувачів с. Новолабунь Полонського району – І черга будівництва – 9000,0 тис. грн.

3 Дитяче відділення на 60 ліжок з поліклінікою на 300 відвідувачів на добу по вул. В. Котика, 85, м. Шепетівка – завершення будівництва – 3000,0 тис. грн.

4 Котельня по вул. Тімірязєва, 123 в м. Кам’янці-Подільський – реконструкція із встановленням твердопаливного котла – 2 813,100 тис. грн.

5 Музичне училище в комплексі з музичною школою, м. Хмельницький, вул. Прибузькій, 8 – будівництво – 9 420,550 тис. грн.

6 Капітальний ремонт фасаду Ярмолинецького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 і гімназія» по вул.Пушкіна, 6 в смт Ярмолинці Ярмолинецького району – 478,800 тис. грн.

7 Хірургічний корпус Волочиської центральної районної лікарні по вул.Незалежності, 68, м.Волочиськ – реконструкція з влаштуванням шатрової покрівлі над приймальним відділенням та перехідною галереєю – 108,900 тис. грн.

8 Водопровідні мережі в смт Чемерівці – 619,200 тис. грн.

Підсумовуючи засідання, Олександр Корнійчук висловив сподівання, що розпорядники даних коштів в повній мірі їх освоять, відповідно до вказаного періоду, що дозволить покращити соціально-економічну ситуацію на місцях.

Довідково: На сьогоднішній день надано пропозицій райдержадміністраціями, органами місцевого самоврядування та об’єднаними територіальними громадами 120 проектів на суму близько 610,0 млн.грн., які розміщені на онлайн – платформі Мінрегіону України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора