Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання ревізії земель сільськогосподарського призначення на контролі в керівництва району

Дата: 13.07.2017 12:53
Кількість переглядів: 612

Фото без опису12 липня, під керівництвом голови райдержадміністрації В.Сергійчука відбулося засідання районної комісії з питань ревізії земель сільськогосподарського призначення на якому були присутні заступник голови райдержадміністрації О.Карун, голова районної ради С.Пазюк, начальник Волочиського відділення ОДПІ А.Саланський, начальник районного відділу Держгеокадасту  О.Божук, голови об’єднаних територіальних громад та сільські голови району.

З вступним словом виступив, начальник Волочиського відділення ОДПІ А.Саланський, який повідомив присутнім, що з метою ревізії земель сільськогосподарського призначення на території району необхідно розробити пропозиції щодо організації роботи з місцевими органами державної влади та місцевого самоврядування з метою складання по кожній громаді робочого балансу земель з конкретизацією землекористувачів, що дасть можливість максимально охопити оподаткуванням земельні ділянки сільськогосподарського призначення, адже платежі, пов’язані з використанням земель є бюджетоутворюючим в місцевих бюджетах району, ОТГ, сільських рад.  Також, Анатолій Миколайович запропонував головам громад та сільським головам району проект форм таблиць, з якими слід звернутися у відповідні установи для отримання інформації про суб’єктів господарювання, які здійснюють обробіток земель. У разі виявлення необлікованих земель дані площі будуть предметом нашого опрацювання з подальшим оподаткуванням виявлених резервів.

Підводячи підсумки засідання голова районної державної адміністрації В. Сергійчук зауважив, що в районі є непоодинокі випадки, коли фізичні особи віддають землю в оренду без оформлення договорів. В такому випадку бюджети втрачають ПДФО. Тому наше спільне завдання на місцях виявити таких осіб і забезпечити повне оподаткування отриманих доходів, що в результаті дасть додатковий фінансовий ресурс територіальним громадам.

По завершенні засідання Володимир Миколайович надав присутнім відповідні  доручення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора