Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено засідання комісії

Дата: 01.11.2017 12:48
Кількість переглядів: 420

Фото без описуКожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм.

Завданнями щодо розвитку сімейних форм виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що зазначені у Соціальних ініціативах Президента України, керувалися члени районної комісії з питань захисту прав дитини на черговому засіданні.

На засіданні  комісії з питань захисту прав дитини були розглянуті питання щодо права дітей, які обділені батьківською любов’ю та піклуванням жити в родині, отримувати  любов та піклування зі сторони дорослих та мати сприятливі умови життя та розвитку своїх здібностей та талантів.

Фото без опису01 жовтня 2017 року під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Віталія Пендилюка відбулося   засідання комісії з питань захисту прав дитини Волочиської районної адміністрації. 

На  розгляд комісії  виносилося ряд  питань: про надання висновку щодо можливості позбавлення батьківських прав матері відносно дитини, про порядок участі  батька у вихованні та спілкуванні з дитиною, про продовження терміну перебування в обласному спеціалізованому будинку дитини «Берізка», про можливість і доцільність виконувати обов’язки піклувальника та встановлення піклування над дитиною, позбавленою батьківського піклування. Також комісією було заслухано звіт про стан виховання, утримання і розвитку дітей-вихованців в дитячому будинку сімейного типу, та прийомних дітей в двох прийомних сім’ях району.

У ході засідання було заслухано заявників, відповідачів, членів комісії, які брали активну участь у обговоренні, висловлюючи власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень. З'ясовано факти і обставини, що склалися у долі дітей, прийнято відповідні рішення, а  стосовно дітей- сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, рекомендовано службі у справах дітей проводити з батькам-вихователям та членами родини бесіди, щодо виховання, навчання дітей, оздоровлення та прийомним батькам формувати в дітей вміння та навички відповідно до вікового розвитку дітей, допомагати розвивати у дітей самостійність, вміння відстоювати власну позицію, свої переконання.

Загалом станом на сьогодні на території нашого району успішно функціонує 2 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та 6 прийомних сімей, в яких проживають 15 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора