Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ РЕЙД “УРОК”

Дата: 23.10.2017 12:37
Кількість переглядів: 496

Фото без описуОдним з важливих напрямків забезпечення сталого розвитку держави - забезпечення її майбутнього, що являється захистом прав дітей та виховання підростаючого покоління на принципах патріотизму, моральності, поваги до закону, любові до ближнього. В Україні основні підходи до осмислення та реалізації прав дітей, визначених міжнародними нормами та вітчизняним законодавством, протягом останнього часу істотно змінилися. Це пов’язано з розвитком державної політики щодо дітей, удосконаленням національного механізму контролю за дотриманням чинного законодавства у сфері охорони дитинства.

Служба у справах дітей, як основний і координуючий орган в системі цих закладів, постійно здійснює аналіз стану бездоглядності і правопорушень серед неповнолітніх, умов та причин поширення негативних явищ у підлітковому середовищі, вживає заходів щодо захисту прав дітей, попередження соціального сирітства, влаштування підлітків, що залишилися без батьківського піклування до виховних закладів, сприяння сімейним формам виховання.
З метою максимального залучення дітей шкільного віку до  навчального процесу службою у справах дітей  Волочиської районної державної адміністрації спільно з працівниками кримінальної поліції у справах дітей ВП ГУНП у Волочиському районі, було проведено  Всеукраїнський рейд “Урок” на території  Волочиського району.

Мета рейду – запобігання дитячій бездоглядності, виявлення неповнолітніх, які не приступили до занять, обстеження умов проживання дітей в неблагополучних сім’ях та  надання їм адресної допомоги.

В рамках проведення Всеукраїнського рейду «Урок» службою у справах дітей Волочиської райдержадміністрації було відвідано 14 сільських шкіл при цьому не було виявлено дітей, які не приступили до навчання.

На сьогодні службою у справах дітей здійснюються чергові заходи, які покликані захистити і зберегти дитинство. Адже здорове психічно і фізично молоде покоління  це не тільки моральний імператив, а й потенційна передумова стійкого економічного та соціального розвитку району, міста, країни. Нагадуємо, що по всім питанням, пов’язаним з вирішенням долі дитини, захисту її особистих прав, службою здійснюється прийом громадян в приміщенні  районної державної адміністрації, за адресою:

м. Волочиськ, вул.  Центральна, 1, кабінет 306, (будівля райдержадміністрації)

Телефон для довідок: 4-18-29.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора