Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ГЕРОЇЗМ ЛІКВІДАТОРІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС ВРЯТУВАВ СВІТ

Дата: 14.12.2018 12:33
Кількість переглядів: 874


14 грудня в Україні традиційно відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли подолати страшну трагедію ХХ століття, що сталася 26 квітня 1986 року.

З цієї нагоди, у  ЦКД «Гармонія» відбулися пам’ятні заходи задля гідного вшанування та відзначення важливості безсмертного подвигу ліквідаторів. Висловити вдячність та повагу до ліквідаторів аварії прийшли керівники району та міста: голова райдержадміністрації В. Сергійчук, голова районної ради   С. Пазюк,   заступник голови райдержадміністрації В.Пендилюк, заступник міського голови О. Васильченко, помічник народного депутат України С. Лабазюка В. Ряба, голова Наркевицької селищної ОТГ Л. Гула та керуючий справами Війтовецької селищної ОТГ А. Береза, представник групи копаній «VITAGRO» В. Сліпчук.

 Розпочались заходи із шахово-шашкового турніру за участю ліквідаторів. За підтримки благодійного фонду С.Лабазюка «Ми поруч» переможцям турніру було вручено медалі та подарунки

 Учасники заходу вшанували волю і мужність загиблих ліквідаторів, згадали поіменно тих, хто віддав своє життя, борючись із мирним атомом та вшанували їх хвилиною мовчання, після чого до пам'ятника жертвам Чорнобильської трагедії у сквері Меморіалу Слави було поклдадено корзину квітів.

За мужність і героїзм, проявлені при ліквідації техногенної катастрофи, спільними грамотами районної державної адміністрації та районної ради, подяками від благодійного фонду С.Лабазюка «Ми поруч», грамотами міської ради, Війтовецької, Наркевицької ОТГ, групи копаній «VITAGRO»   та цінними подарунками, було відзначено ліквідаторів Волочиського району, тих хто з честю виконали свій громадський обов’язок та без перебільшення врятували світ від ядерної катастрофи.

Гарний настрій присутнім забезпечували номери художньої самодіяльності.

Ми схиляємося перед світлою пам'яттю загиблих ліквідаторів Чорнобильської аварії і розділяємо біль втрати з тими, до кого в сім'ї прийшла чорнобильська біда. Хай залишиться у минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир і спокій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора