Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

проведено спільне засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати

Дата: 11.06.2018 12:26
Кількість переглядів: 534

Фото без опису08 червня 2018 року під керівництвом голови райдержадміністрації В. Сергійчука  проведено спільне засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення та комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати (грошового забезпечення),  пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

В ході проведення засідання  Володимир Миколайович звернув увагу на рівень заробітної плати по підприємствах району за підсумками квітня 2018 року та проаналізував рівень середньої заробітної плати по району на фоні області.

Так, за підсумками квітня поточного року середня заробітна плата на одного штатного працівника по району склала 6352 грн., обласний показник становить 6998 грн., а в цілому по державі він складає 8480 грн. Отже, є над чим працювати і, звичайно, працювати потрібно на результат.

На засіданні розглядалися питання сплати  підприємцями району  заборгованості по Єдиному соціальному внеску (ЄСВ), легалізація трудових відносин та використання праці незареєстрованих працівників, так, як за даними головного управління Пенсійного Фонду України з числа підприємців, що працюють на території району заборгованість по сплаті ЄСВ мають 138 осіб на суму понад 692 тис.грн., і це при умові, що Волочиський район  забезпечує себе власними коштами для виплати пенсій не більше, ніж на 30 відсотків.

Під час заслуховування  кожен підприємець отримав роз’яснення  щодо термінів сплати боргу по ЄСВ та сум штрафних санкцій, які можуть бути нараховані при умовах несплати. Також,  Володимир Миколайович наголосив, що в разі не сплати заборгованості по ЄСВ,  можливе її примусове стягнення, в тому числі і за рахунок особистого майна підприємців.

За підсумками засідання кожен присутній з членів робочої групи та комісії отримав   персональні  доручення, а присутні підприємці – фахові консультації та  кваліфіковані поради щодо ведення бізнесу в рамках чинного законодавства.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора