Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Створено правове поле для функціонування системи електронної ідентифікації

Дата: 19.06.2019 12:21
Кількість переглядів: 651

 

Сьогодні Уряд ухвалив рішення про затвердження Положення про інтегровану систему електронної ідентифікації.

Відтепер до інтегрованої системи електронної ідентифікації можуть підключатися інформаційно-телекомунікаційні системи юридичних осіб усіх форм власності. Приміром, зі сфери електронної комерції, електронної медицини – інтернет-магазини, торгівельні інтернет-майданчики, інтернет-платформи, де можна записатися до лікаря тощо. Словом, будь-які ресурси, де може знадобитись електронна ідентифікація особи.

Положення про інтегровану систему електронної ідентифікації окреслює механізми створення, модернізації та розвитку системи. Також сформовано організаційно-правовий механізм державного управління інтегрованою системою електронної ідентифікації.

Нагадаємо, інтегрована система електронної ідентифікації https://id.gov.ua/ розроблена Державним агентством з питань електронного урядування України та об’єднує всіх надавачів послуг електронної ідентифікації (кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, MobileID, BankID, ID-картки) і гарантує користувачам безпечний доступ до електронних послуг завдяки однозначній ідентифікації в державних та інших інформаційних системах.

Наприкінці минулого року впроваджена КСЗІ інтегрованої системи електронної ідентифікації з підтвердженою відповідністю (атестат відповідності КСЗІ, зареєстрований в Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України від 18 грудня 2018 року за № 18213).

Наразі система знаходиться у дослідній експлуатації, і до неї підключені всі кваліфіковані надавачі довірчих послуг (26 центрів), Національний банк України (BankID), Київстар та Vodafone (MobileID), Головний сервісний центр МВС, Державна екологічна інспекція України, Держпродспоживслужба, Міністерство екології та природніх ресурсів України тощо.

Наступні дії – до кінця цього року розробити та затвердити Схеми електронної ідентифікації з низьким, середнім та високим рівнем довіри.

Джерело


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора