Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Майбутнє трьох обвинувачених буде визначатись судом колегіально»

Дата: 20.05.2019 12:19
Кількість переглядів: 1057

 

Фото без описуЗа процесуального керівництва Городоцької місцевої прокуратури слідчим відділенням Волочиського відділення Городоцького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області проведено досудове розслідування та місцевою прокуратурою  скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 3 жителів Волочиського району за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 289,  ч. 2 ст. 146,  ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст. 186, ч. 1 ст. 357, ч. 1 ст. 129 КК України.

Встановлено, що в с. Писарівка Волочиського району вищевказані особи, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, реалізовуючи свій злочинний протиправний умисел, спрямований на незаконне заволодіння транспортним засобом потерпілого, а саме його автомобілем, погрожуючи останньому нанесенням тілесних ушкоджень та застосуванням відносно нього насильства, яке є небезпечним для його життя та здоров'я, помістивши останнього всупереч його волі  в багажне відділення вказаного автомобіля та продовжуючи свої незаконні умисні дії, незаконно заволоділи зазначеним автомобілем.

При цьому, зловмисники нанесли потерпілому тілесні ушкодження, викрали срібні вироби, грошові кошти, банківські картки та погрожували вбити останнього. Не зважали вони й на те, що потерпілий брав участь в проведенні антитерористичної операції на Сході України та є учасником бойових дій.

Усіх трьох злочинців затримано в порядку ст. 208 КПК України працівниками Волочиського ВП Городоцького ВП ГУНП                                         в Хмельницькій області та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За зібраними в ході досудового розслідування матеріалами усі обвинувачені є жителями  Волочиського району, за місцем проживання характеризуються посередньо, непрацюючі,  раніше неодноразово засуджувались за вчинення умисних корисливих злочинів проти власності,               а саме таємного викрадення чужого майна, після звільнення з місць позбавлення волі на шлях виправлення не стали та знову вчинили умисний особливо тяжкий та умисні тяжкі злочини, найбільша відповідальність за які відповідно до ч. 3 ст. 289 КК України карається позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Відповідно до вимог КПК України майбутнє усіх трьох обвинувачених буде визначатись судом колегіально.

 

Прокурор

Городоцької місцевої прокуратури

юрист 2 класу                                                                               О.Малішевська

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора