Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Хмельниччина першою з 9 областей включилася в роботу з розробки техніко-економічного обґрунтування розвитку автошляху М-12

Дата: 20.06.2019 12:18
Кількість переглядів: 1245

 

Днями в облдержадміністрації відбулася нарада щодо реалізації проекту розробки техніко-економічного обґрунтування розвитку автомобільних доріг загального користування за маршрутом Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань-Одеса-Миколаїв-Херсон, тобто автошляху державного значення М-12. Провів нараду т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Сергій Ткачук.

Ініційовано проведення наради представниками ТОВ “Євродорінжпроект”, яке спільно з Lotti Ingegneria  S.p.A. (Італія) здійснює роботи із розробки цієї документації на замовлення Державного агентства автомобільних доріг України. До роботи долучилися представники Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури, відділу містобудування та архітектури ОДА, Волочиської, Летичівської та Хмельницької райдержадміністрацій, Служби автомобільних доріг в області в області, ДП «Служба місцевих автодоріг», Управління патрульної поліції в Хмельницькій області, управління Укртрансбезпеки та ГУ Держгеокадастру в області, АТ «Хмельницькобленерго», Хмельницька філія ПАТ «Укртелеком», Регіонального офісу водних ресурсів у Хмельницькій області, ДП «Хмельницький облавтодор», ПАТ «Хмельницькгаз».

Основна мета цього амбітного проекту – зробити сучасну чотирисмугову дорогу, по дві смуги в кожному з напрямів, яка поєднає важливі морські порти України з Європою. Аби його реалізувати, необхідно  передбачити побудову нових шляхопроводів та транспортних розв’язок, а також нових ділянок автошляху в обхід населених пунктів, де немає можливості розширити дорожнє полотно до чотирьох смуг. Як зазначили представники ТОВ “Євродорінжпроект”, напрацьовано певні пропозиції щодо обходів населених пунктів та конфігурацій транспортних розв’язок в різних рівнях, які потребують розгляду та погодженняна рівні області та районів. 

Протяжність основного напрямку, який підлягає реконструкції в межах Хмельницької області, складе 101,8 км. Протяжність нового напрямку автошляху становитиме 38 км, і включатиме вона спрямлення трьох ділянок дороги та обхід сіл Пирогівці, Голосків, Вербка та смт. Летичів. При цьому загальна кількість транспортних розв’язок сягне 36. Також планується виконати реконструкцію та будівництво 9 мостів або шляхопроводів.


Аби реалізувати ці задуми, потрібно провести величезну роботу, що включатиме розробку проектно-кошторисної документації, викуп земельних ділянок, по яких пролягатимуть нові ділянки автошляху, перенесення інженерних мереж та багато іншого.

Хмельниччина стала першим регіоном, що розпочинає цю роботу. Надалі до реалізації завдань мають долучитися і решта областей, якими пролягає автомобільна траса М-12. Завершити розробку ТЕО розвитку дороги М-12 планують у лютому-березні наступного року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора