Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День захисника України

Дата: 17.10.2016 12:17
Кількість переглядів: 724

Фото без описуВже вкотре 14 жовтня згідно Указу Президента України Петра Порошенка, ми відзначаємо загальнодержавне свято - День захисника України.

Також у цей день українці відзначають ще одне свято – Свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка була берегинею та заступницею  українського козацтва.

Відзначили ці загальноукраїнські свята і у Волочиському районі. Так, 12 та 13 жовтня було відкриті Меморіальні дошки воїнам АТО, які встановлено на навчальних закладах міста. 13 жовтня урочистості з нагоди Дня захисника України відбулись у Наркевицькій та Війтовецькій  селищних об’єднаних територіальних громадах, де відбулось покладання квітів, вручення подарунків, виступи художніх колективів.

Фото без опису14 жовтня святкування проходило у Волочиську. Розпочались урочистості із святкової ходи колони з представників очільників району та міста, ветеранів Другої світової війни, воїнів АТО, воїнів інтернаціоналістів, ліквідаторів аварії на чорнобильській АЕС, трудових колективів організацій та підприємств району,  представників громадських організацій та політичних партій, громадськості. Після чого усі присутні поклали квіти до Меморіального комплексу другої світової війни, пам’ятника воїнам землякам загиблим в Афганістані, пам’ятних знаків ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та Героям Небесної Сотні.

Фото без описуВизначною стала подія освячення каменю закладеного під встановлення майбутнього пам’ятника загиблим у бойових діях на Сході України, які боронили незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої Вітчизни.

Далі трудові колективи підприємств, установ, організацій та їх керівники, на чолі із головою районної державної адміністрації Володимиром Сергійчуком, головою районної ради Сергієм Пазюком, народним депутатом України Сергієм Лабазюком та Волочиським міським головою Костянтином Черниченком, відвідали фотовиставку, присвячену Дню захисника України, яка проходила в ЦКД «Гармонія» та взяли участь в урочистостях, які проходили з нагоди свята.

Фото без описуВідкрили урочисте зібрання з нагоди Дня захисника України внесенням Державного прапора та хвилиною мовчання за загиблими захисниками України. До привітального слова запросили районного військового комісара Віктора Романова, який у своїй промові зазначив, що незважаючи на ту важку ситуацію, яка зараз склалася в державі усі ми віримо у світле майбутнє України і саме заради нього сьогодні, там на Сході знаходяться наші воїни і знаходилися ті учасники антитерористичної операції, які сидять зараз тут, у цій залі.

Наступним до слова було запрошено Сергія Чижа голову громадської організації «Спілка воїнів АТО Волочищини», який подякував усім воїнам, які захищали і захищають нашу державу від агресора та побажав їм у цей святковий день здоров'я, благополуччя та мирного блакитного неба над головою.

Фото без описуПривітали учасників зібрання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисника України і голова райдержадміністрації Володимир Сергійчук та голова районної ради Сергій Пазюк, які щиро подякували усім воїнам – патріотам, що боронили і боронять кордони нашої держави, учасникам Другої світової та афганської війни, побажали їм повсякчасного заступництва Пресвятої Богородиці та усіх гараздів у житті. Вручили представники влади воїнам - землякам і спільні грамоти районної державної адміністрації та районної ради і цінні подарунки.

Зі словами безмежної вдячності за героїзм, відвагу та саможертовність до усіх учасників бойових дій звернувся і народний депутат України Сергій Лабазюк, який окрім теплих слів вдячності та всіляких побажань, за допомогою працівників благодійного фонду «Ми поруч», вручив воїнам АТО та учасникам Другої світової війни подяки та грошові винагороди.

Фото без описуПривітали зі святом присутніх і вручили подарунки Волочиський міський голова Костянтин Черниченко, голова Війтовецької ОТГ Ігор Степанюк, голова Наркевицької ОТГ Л.Гула.

На цьому урочисту частину свята було завершено. Далі для усіх учасників зібрання відбувся святковий концерт, лунали патріотичні пісні від наймолодших учасників свята, а також у виконанні хору ветеранів та інших художніх колективів району.

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора