Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Кінцева мета децентралізації – повна зміна системи менеджменту на місцях, - Геннадій Зубко

Дата: 25.09.2018 12:08
Кількість переглядів: 564

Децентралізація – це не тільки об’єднання громад і підвищення якості сервісу. Наша кінцева мета – повна зміна системи менеджменту на місцях. Це в першу чергу сформовані сильні громади, які виконують всі функції для своїх мешканців, а центральна влада формує політику і підтримує цей процес.
Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час форуму представників місцевого самоврядування «День діалогу з владою» у Тернополі.
«Реформа децентралізації сьогодні для країни є у найбільшому пріоритеті, і яка дійсно показує високі результати. Тільки один приклад, плюс додаткові 28 млрд грн надходжень до місцевих бюджетів за січень-серпень 2018 року, і люди мають про це знати і розуміти, як вони витрачаються. Українці мають отримувати не просто нову, а високу якість всіх сервісних послуг», - наголосив Геннадій Зубко.
За його словами, ключовий механізм успішності реформи децентралізації - прозорість як в діяльності сервісних організацій, так і місцевої влади. «Ми вже подали до Мінфіну свої пропозиції щодо реформування ДФС, яка є в першу чергу сервісною організацією. Це дозволить органам місцевого самоврядування побачити, від кого надходять податки, з якого підприємства, скільки сплачується ПДФО тощо. Але необхідно працювати і в зворотному напрямку – публікувати власні бюджети, витрати і звітувати перед своїми громадянами. Громади хочуть прозорості у всьому. І країна рухається у цьому напрямку», - підкреслив Геннадій Зубко.


За матеріалами Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора