Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Соціальне партнерство - важлива складова організації ефективної профінформаційної та профорієнтаційної роботи з населенням

Дата: 15.02.2019 12:04
Кількість переглядів: 758

Фото без описуЗ метою реалізації Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки, створення умов для розгортання цілісної системи профорієнтаційної роботи та зростання її ролі в усвідомленому виборі конкурентоспроможних професій, зокрема робітничих, зменшення дисбалансу між попитом та пропозицією робочої сили на регіональному ринку праці, розгортання системної, послідовної інформаційно-роз'яснювальної роботи з населенням 14 лютого 2019 року у Волочиській районній філії центру зайнятості населення відбулось засідання «круглого» столу на тему: «Соціальне партнерство як  важлива складова організації ефективної профінформаційної та профорієнтаційної роботи з населенням».

У заході взяв участь заступник голови райдержадміністрації Пендилюк В.В., голова районної ради Пазюк С.М., представники  Волочиської, Війтовецької та Наркевицької ОТГ, управління соціального захисту населення райдержадміністрації, поліції, бюро правової допомоги,  Волочиського машинобудівного заводу ПАТ “мотор січ”, ПП “Аграрна компанія” 2004.

 З вступним словом до присутніх звернувся директор Волочиської районної філії Хмельницького ОЦЗ Скиба О.П., ознайомивши  з організацією роботи щодо надання послуг клієнтам державної служби зайнятості. Він детально проаналізував роботу Волочиської районної філії Хмельницького ОЦЗ, зокрема щодо профорієнтаційної роботи.Фото без опису

Завідувач сектору освіти райдержадміністрації Атаманчук Т.Ф. звернула увагу присутніх на тому, що важливу роль в професійному самовизначенні молоді відіграють батьки, які найбільшe впливають на рішення дітей, а тому профорієнтаційну та роз’яснювальну  роботу потрібно проводити і серед батьків, аби вони зрозуміли, що майбутнє дітей і країни за актуальними на ринку праці професіями, завдяки яким буде розбудовуватися держава, підніматиметься економіка країни.

Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки  безробітних Воловський О.О. зосередив увагу присутніх на реалізації профорієнтаційних проектів Волочиської філії з метою допомоги населенню, зокрема молоді, у професійному  самовизначенні, підвищенні їх соціальної і професійної мобільності, розповів про результати профорієнтаційної роботи за 2018 рік та презентував новий профорієнтаційний проект “Твоя формула успіху”, в рамках якого було узгоджено проведення заходів у 2019 році. 

Представник ВП Волочиський машинобудівний завод ПАТ  “Мотор Січ” Коцюк В.О. поділився досвідом щодо профорієнтаційної роботи, яку запроваджено на підприємстві.

Активну участь в обговоренні зазначеного питання взяли також представники бюро правової допомоги, служби у справах дітей, та ін.учасників.

Підвів підсумки заходу виступ заступника голови Волочиської РДА Пендилюк В.В., який висвітлив важливе та наболіле питання легального працевлаштування, а також ефективної співпраці усіх  соціальних партнерів, які зобов`язані не тільки доводити усю необхідну інформацію населенню, а й надавати послуги таким чином, щоб задовольнити різноманітні потреби усіх верств населення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора