Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Зміни щодо нарахування та сплати єдиного внеску фізичними особами - підприємцями у 2017 році

Дата: 10.01.2017 12:03
Кількість переглядів: 619

Волочиське відділення Красилівської ОДПІ повідомляє:

Законом України від 06 грудня 2016 року № 1774-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» внесено низку змін до Закону « Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», які набувають чинності з 01 січня 2017 року, зокрема щодо нарахування та сплати єдиного внеску фізичними особами – підприємцями, у тому числі тими, які обрали спрощену систему оподаткування, та особами, які провадять незалежну професійну діяльність.

Згідно із внесеними змінами, з 01.01.2017 фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та віднесені до першої групи платників єдиного податку , мають право сплачувати єдиний внесок у сумі не менше за 0,5 мінімального страхового внеску із зарахуванням відповідних періодів здійснення підприємницької діяльності до страхового стажу, пропорційно сплаченому єдиному внеску .

Базою нарахування єдиного внеску для платників на загальній системі оподаткування  є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць. З 2017 року у разі якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) у звітному році або окремому місяці звітного року, такі платники зобов’язані визначити базу нарахування. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску .

Щодо сум єдиного внеску, які необхідно буде сплатити у 2017 році

Для фізичних осіб – підприємців віднесених до першої групи платників єдиного податку єдиний внесок складатиме

352 грн. (3200 х 0,5 х 22 відсотки).

Для фізичних осіб – підприємців (крім тих,що віднесені до першої групи платників єдиного податку) та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність єдиний внесок складатиме

704 грн. (3200 х 22 відсотки).

 Також слід взяти до уваги,що з 01.01.2017 фізичні особи – підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, та фізичні особи – підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора