Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено розширене засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 14.02.2018 12:02
Кількість переглядів: 538

13 лютого, під керівництвом  голови районної державної адміністрації Володимира Сергійчука проведено розширене засідання колегії районної державної адміністрації.

На порядку денному розглядалися питання:

  1. Про роботу районної державної адміністрації по забезпеченню соціально-економічного розвитку району у 2017 році та основні напрями роботи у 2018 році.
  2. Про схвалення проекту Програми соціально-економічного розвитку на 2018 рік
  3. Про хід виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації від 26.03.2013 року № 83/2013-р «Про заходи з питань легалізації виплат заробітної плати і зайнятості населення в області»

По першому питанню проінформував присутніх начальник управління агропромислового, економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації Марущин Ю.В.

        Юрій Віталійович наголосив, що протягом 2017 року райдержадміністрацією разом з органами місцевого самоврядування вживалися заходи щодо забезпечення комплексного розвитку району, належного життєвого рівня населення та стабільної суспільно-політичної ситуації. З метою вирішення актуальних питань життєдіяльності району особлива увага приділялася організації виконання завдань і заходів Програми соціально-економічного розвитку Волочиського району на 2017 рік, визначених пріоритетів діяльності виконавчих комітетів місцевих рад. Найбільш актуальні для району питання аналізувалися на засіданнях колегії райдержадміністрації та відповідних нарадах.

Так, проведено 12 засідань колегії райдержадміністрації, на яких заслухано 38 питань, за підсумками їх розгляду видано 36 розпоряджень голови адміністрації, 1 доручення та 1 протокольне рішення. Всього у 2017 році видано 1648 розпоряджень голови адміністрації, в т.ч.: з основних питань – 1353; з кадрових питань – 291; з адміністративно-господарської діяльності – 4.

Крім цього, у 2017 році під керівництвом голови адміністрації проведено 5 нарад із керівниками силових структур, в ході яких розглянуто ряд заходів спрямованих на підтримання належного стану громадського порядку в районі, протидію злочинам у сфері грального бізнесу та незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, дотримання діючого законодавства з питань продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітнім, торгівлі спиртними напоями у торгових точках після 22 години, а також впровадження проекту «Сусідська допомога».

Протягом звітного періоду до райдержадміністрації надійшло 4202 документи, на контролі перебувало 123 завдання. Здійснено організаційні заходи, спрямовані на поліпшення стану розгляду звернень громадян, вирішення порушених у них питань.

За січень – грудень 2017 рік промисловими підприємствами району реалізовано продукції на суму 952 млн. 547,7 тис. грн. Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу населення становить 18580 грн.

Волочищина традиційно займає лідируючі позиції в аграрному секторі. Очікуваний валовий збір зернових та зернобобових культур по району – понад 277,8 тис. тонн (друге місце серед районі області), а середня врожайність – 73 ц/га (перше місце). Такий рівень показників повністю забезпечує продовольчу безпеку району та генерує ресурс для експорту. Варто відзначити, що минулорічний валовий збір – найвищий показник району за період незалежності України.

Райдержадміністрацією проводиться постійний аналіз розміру орендної плати за землю та своєчасність її виплати. По району налічується 19,9 тис пайовиків, земельний фонд яких 51,9 тис га землі, середній розмір паю становить 2,61 га. За 2017 рік нараховано орендної плати за користування земельними частками (паями) у сумі 94,8 млн грн., виплачено 100%. Розмір орендної плати за оренду земельних часток (паїв) становить 7,31% від нормативно грошової оцінки.

Відзначаємо позитивну тенденцію у галузі тваринництва, активне інвестування приватних коштів господарюючими суб’єктами у його розвиток.

Протягом 2017 року сільськогосподарськими підприємствами району було реалізовано 6030 т м’яса і вироблено 14509 т молока, що на 863 і 150 тонн більше відповідного періоду минулого року.

Обсяг виконаних будівельних робіт у січні–грудні 2017 року  становить 10,9 млн грн.

Прямі іноземні інвестиції  на 01 жовтня 2017 року  становлять 848,4  тис. дол. США.

1 травня 2017 року запущено в дію перший цех з пошиття  верхнього одягу Волочиської швейної фабрики ТОВ «Т-Стиль», створено 32 робочих місця.

На ТОВ «Наркевицький цукровий завод» було проведено реконструкцію та заміну окремих елементів обладнання.

ПП «Аграрна компанія 2004» провела посадку яблуневого саду в с.Великі Жеребки площею 70 га. Триває будівництво холодильника з регульованим газовим середовищем на 3500 тонн зберігання. Дані заходи дали можливість створити близько 40 нових робочих місць та освоїти близько 20 млн.грн. капітальних інвестицій.

Волочиський район має добре розвинуту транспортну мережу. Проводиться відповідна робота щодо утримання автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення в належному стані. Проведено поточні та капітальні ремонти місцевих комунальних доріг на загальну суму понад 13 млн грн.

За січень – грудень 2017 року в районі перевезено 795,1 тис. пасажирів.

Активно впроваджується програма «Теплі кредити». Волочиськими відділеннями «Ощадбанку» та «Приватбанку» під програму «Теплий дім» видано 35 кредитів загальною сумою понад 1 млн грн. Додатково ОСББ «Номінал» було надано кредит на заміну вікон в під’їздах у сумі 56,8 тис. грн. та відшкодовано частину відсотків на суму 33,1 тис. грн.

У рамках фінансової підтримки розвитку громад загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад для району становив 17,7 млн. гривень. Обсяг освоєння коштів – 100% від загальної суми субвенції.

Протягом 2017 року членами районної робочої групи проведено 92 обстежень суб’єктів господарської діяльності. В результаті обстежень виявлено 28 осіб, які працювали нелегально. У результаті проведеної інформаційно-роз’яснювальної роботи проведеної членами районної робочої групи протягом 2017 року 6 осіб зареєструвались, як суб’єкти підприємницької діяльності, укладено 33 трудових договорів між підприємцями-фізичними особами та найманими працівниками, крім цього укладено 28 трудових договорів з найманими працівниками у юридичних осіб.

До бюджету донараховано 90,8 тис.грн. податків з доходів фізичних осіб, 34,5 тис.грн. штрафних санкцій та 11,5 тис. грн. єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Вживалися заходи з подальшого вдосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг. Торік через місцеві ЦНАПи, роботу яких забезпечують 16 адміністраторів (з урахуванням керівників) надано 15,7 тис. адміністративних послуг. Середня кількість видів адміністративних послуг, що надаються через ЦНАПи становить 130.

Станом на 01.01.2018 року за даними державного реєстратора у Волочиському районі  на обліку знаходиться  1405 СПД-фізичних осіб.

Приділялася увага розвитку галузі освіти. Здійснено поточні ремонти в усіх навчальних закладах та підготовку до опалювального сезону. Протягом 2017 року витрачено коштів з державного бюджету на капітальний ремонт шкіл: Волочиською ОТГ – 10079,4 тис.грн., Війтовецькою ОТГ – 472,5 тис.грн., Наркевицькою ОТГ – 2193,2 тис.грн., по районному бюджету – 992,9 тис.грн.

З метою наближення до населення кваліфікованої лікарської допомоги проводилися ремонти приміщень ФАПів та амбулаторій, зокрема, у 2017 на ці заходи передбачено та освоєно понад 1 млн державної субвенції на соціально-економічний розвиток.

За результатами розгляду заявок на використання додаткових коштів ІІІ фази спільного проекту ПРООН/ЄС «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в районі реалізовано мікропроект громадської організації «Купільська мрія»: «Інноваційні енергоефективні заходи в Купільській амбулаторії загальної практики сімейної медицини (термомодернізація будівлі)»,  кошторисною вартістю 285,2 тис. гривень. За умовами програми 47,6% вказаної суми буде профінансовано ПРООН та Європейським Союзом, ще 5% - громадські кошти, решта 47,4% – районного бюджету.  У вересні 2017 року реалізацію цього мікропроекту завершено.

 

Про заходи з питань легалізації виплат заробітної плати і зайнятості населення в області проінформував начальник управління соціального захисту населення Партика О.Г.

Олександр Григорович повідомив присутнім, що за даними моніторингу  середня  заробітна  плата по району за грудень 2017 року на 1 штатного працівника  становить 5216  грн.,  що на 653грн.  більше порівняно до січня 2017 року. В порівнянні до грудня 2016 року середня  заробітна плата на 1 штатного працівника по району збільшилась на 1016 грн.

Найвищою середня заробітна плата за грудень 2017 року була у: ТОВ «Волочиськ-Агро» - 8254 грн., Філія цегельний завод ТОВ «Тернопільбуд» - 7743 грн., КП «Тепловик» - 6247 грн., Машинобудівний завод АТ «Мотор-Січ» - 6146 грн.

Найнижчою середня заробітна плата за грудень 2017 року була у: Філії ТОВ «Агробізнес» - 3351 грн., ПП «Дортрансбуд» - 3514 грн., ТОВ агрофірма «Подільська зернова компанія» - 3661 грн. А саме підвищення заробітної плати приводить до збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів.

З метою недопущення виплати заробітної плати на підприємствах, організаціях району не менше мінімального розміру гарантованого державою протягом 2017 року  проведено 12 засідань районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, на яких були заслухані пояснення 137 керівників  підприємств, організацій, установ та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю. Пріоритетним завданням органів влади сьогодні є підвищення рівня середньої заробітної плати та виявлення фактів приховування доходів від оподаткування, легалізація «тіньової» зайнятості населення.

Постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота з фізичними особами - підприємцями щодо необхідності  укладання з  найманими працівниками трудових договорів.

Станом на 01 січня 2018 року заборгованість із виплати заробітної плати по району відсутня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора