Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Установити у 2017-у році мінімальну заробітну плату в місячному розмірі 3 200 гривень, у погодинному розмірі - 19,34 гривні. Вона не змінюватиметься протягом всього 2017 року».

Дата: 19.01.2017 11:40
Кількість переглядів: 535

Фото без опису«Установити у 2017-у році мінімальну заробітну плату в місячному розмірі 3 200 гривень, у погодинному розмірі - 19,34 гривні. Вона не змінюватиметься протягом всього 2017 року».

Ця  цитата статті 8 Закону України "Про державний бюджет України на 2017 рік" стала темою семінару-наради, яка відбулася 18 січня в приміщенні районної державної адміністрації під керівництвом голови районної державної адміністрації Сергійчука В.М.

Для участі в згаданому заході запрошувалися  керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації, голови  об’єднаних територіальних громад, керівники та бухгалтери підприємств, установ, організацій,  приватні підприємці, що використовують найману працю

Відкриваючи згаданий семінар очільник району коротко охарактеризував ситуацію з оплатою праці найманих працівників, що склалася в районі за підсумками 2016 року.

Фото без описуТак  за грудень місяць  2016 року середня заробітна плата одного штатного працівника  по району склала 4200 гривень,  в тому числі по сільському господарству 5383,0гривні, по промисловості 3579,0гривень, в закладах торгівлі 6830,0грн., в освітніх закладах – 3502,0гривні, в закладах охорони здоров’я -  3578,0гривень, на підприємствах комунального обслуговування 3839,0гривень.

Серед сільськогосподарських підприємств  найбільша середня заробітна плата на підприємствах ТОВ «Волочиськ Агро»  - 8519 гривень, ТЗОВ «Агрохімічна компанія «Вітагро»  - 4710 гривень,  найменша -  ТОВ «Подільська зернова компанія»  1640 гривень.

Серед  промислових підприємств – Волочиський машинобудівний завод ПАТ "Мотор Січ"– 4597,00 гривень, Цегельний завод ТОВ «Тернопільбуд» - 4509,00 гривень і найменша на ТОВ «Агробізнес» - 1931,00 гривень.

Фото без описуЗапровадження мінімальної заробітної плати в установлених законом розмірах є обов’язковим на підприємствах усіх форм власності і господарювання в Україні, в тому числі й фізичними особами, які використовують найману працю, жоден працівник, у тому числі в бюджетній сфері, не повинен отримувати заробітну плату менше 3200 грн. на місяць.

Роз’яснення чинного законодавства,  які випливають зі згаданих змін в розмірі мінімальної заробітної плати  та міру відповідальності, до якої можуть бути притягнені керівники підприємств, що не дотримуватимуться визначених законодавством мінімальних гарантій в оплаті праці надали присутнім начальник управління соціального захисту населення  Партика О Г., керівник районної податкової інспекції Саланський А.М., начальник управління Пенсійного Фонду України у Волочиському районі Дмитрук С.Я., начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в районі Корецька І.Й., директор районного центру зайнятості Скиба О.П.

Фото без описуДалі до слова запрошено голову Волочиської об’єднаної територіальної громади Черниченко К.В., який у своєму виступі підбив деякі підсумки роботи  Волочиської громади у 2016 році та повідомив основні напрямки її розвитку на 2017 рік.

Участь у згаданому заході  взяли понад 70 керівників та  бухгалтерів підприємств, приватних підприємців, представники Волочиської, Наркевицької та Війтовецької об’єднаних територіальних громад.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора