Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІДБУВСЯ ТРАДИЦІЙНИЙ ЯРМАРОК ПРОФЕСІЙ

Дата: 20.10.2016 11:32
Кількість переглядів: 811

«Живи і працюй в Україні!» - під таким гаслом 19 жовтня 2016 року у Волочиському районному будинку культури відбувся традиційний профорієнтаційний захід “Ярмарок професій”, відвідали який понад 300 учнів 9-11 класів міста та району, а також 15 учбових закладів різних рівнів акредитації Хмельницької області.

Фото без описуВідкрив захід директор Волочиського районного центру зайнятості  Скиба Олександр Павлович, який наголосив, що одним із пріоритетних напрямків роботи Волочиського районного центру зайнятості є професійна орієнтація молодого населення. Реалізація даного заходу направлена на подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили на районному ринку праці, якісного забезпечення кваліфікованими кадрами підприємств, установ, організацій.

Далі до слова було запрошено заступника голови Волочиської районної адміністрації Пендилюка Віталія Володимировича, який відмітив актуальність заходу, подякував центру зайнятості за активність в проведенні профорієнтаційної роботи з шкільною молоддю, а випускникам шкіл порекомендував скористатися чудовою нагодою ознайомитися з навчальними закладами.

Фото без описуПродовжив захід виступ секретаря Волочиської міської ради Коваль Аліни Володимирівни, яка наголосила, що від того, наскільки правильно зроблено вибір професії, залежить суспільна цінність людини, її місце серед людей, задоволеність професійною діяльністю, фізичне та психологічне здоров’я, радість та щастя, а для Волочиської громади — надія і віра у краще майбутнє, професіоналізм та цілеспрямованість молодого покоління, яке виведе життя громадян на Європейський рівень.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Волочиської міської ради Плотнікова А.М.  зазначила, що після самовизначення у подальшому здобуванні освіти, мало просто вивчитися та мати диплом про обраний фах. Потрібно мати ще й чимало особистісних якостей та талантів, аби вміти гідно нести відповідальність за власний вибір, розуміти ситуацію та знати, на що зважуєшся І що більше особистість буде розвиненою, тим більше шансів вона має досягти для гармонії між напругою через підвищену відповідальність та власними успіхами на професійному ґрунті.

До слова було запрошено також начальника відділу кадрів ВП Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ» Верхолу Олександра Вікторовича та в.о. директора майбутньої швейної фабрики Кокошка Василя Степановича, які запросили Фото без описумайбутніх спеціалістів на роботу,  зазначивши, що вибір майбутньої професії повинен залежати від пропозицій ринку праці, а таке потужне підприємство, як Волочиський машинобудівний завод ось уже 45 років з дня заснування пропонує робочі місця усім бажаючим, в т.ч. молоді, яка може розраховувати не тільки на соцпакет, а й на заохочувальні та компенсаційні виплати на рівні від 50 до 100 % до заробітньої плати та оренди житла.   

  В ході заходу проведено презентацію 15 навчальних закладів, представники яких мали  можливість розповісти про спеціальності (професії), які можна здобути, навчаючись в цих закладах, умови вступу, навчання, відповідали на запитання школярів та надавали роздаткові  інформаційні матеріали, які стануть надійним помічником молоді у виборі майбутньої професійної освіти.

За бажанням учасники заходу мали можливість отримати індивідуальні консультації щодо послуг служби зайнятості, в тому числі ознайомитись із переліком професій, за якими можна пройти професійне навчання за направленням центру зайнятості, про робітничі професії, які актуальні на сучасному ринку праці, пройти профдіагностичне обстеження на виявлення схильностей до професійної діяльності.

Фото без описуЦей захід був корисний для всіх учасників: для учнів та батьків - гарна можливість зорієнтуватись у розмаїтті майбутніх професійних доріг, а для представників навчальних закладів – це нагода презентувати свій заклад для населення району. Адже кожен з нас знає, наскільки важливо знайти своє місце в житті, займатися справою, котра до душі, самоствердитися у професійному виборі. І для наших випускників настає час, коли потрібно визначитися з вибором майбутньої спеціальності, адже усвідомлений вибір професії впливає на подальше життя, визначає успішність самореалізації, соціалізації, кар'єрного і професійного зростання.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора