Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В 2018 році в районі продовжує свою активну діяльність районна робоча група з питань з питань з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Дата: 15.02.2018 11:26
Кількість переглядів: 413

14 лютого 2018 року під керівництвом голови районної державної адміністрації  Сергійчука В.М.  проведено виїзне засідання районної робочої групи у Наркевицькій об’єднаній територіальній громаді.

Участь в засіданні прийняли керівник районної податкової інспекції Саланський А.М. , начальник районного відділення поліції Малішевський О.В.

На згадане засідання запрошено 22 приватних підприємці, що здійснюють свою діяльність на території вказаної громади.

Відкриваючи засідання керівник району зосередив увагу присутніх на рівні заробітної плати найманим працівникам на території району. Зокрема на тому факторі,  що середня заробітна плата одного найманого працівника в грудні місяці 2017 року склала 5216 гривень, в цей же час більшість приватних підприємців в районі звітують про  виплату заробітної плати на рівні мінімальної.

Також, Володимир Миколайович нагадав присутнім, що з 1 січня 2018 року штраф за  залучення до роботи найманого працівника без належної реєстрації трудових відносин становить понад 111 тисяч гривень за кожного працівника.  Крім того в районі нещодавно працювала виїзна бригада Хмельницького територіального управління Держпраці, якою зафіксовано ряд фактів використання роботи не зареєстрованих найманих працівників, що потягне за собою відповідне реагування.

Членами робочої групи зверталася увага на  сплату підприємцями акцизного збору  та отримання ліцензій на реалізацію тютюнових та алкогольних виробів. Адже є випадки, коли за даними звітів, що подають підприємці виручка від продажу згаданих виробів не перекриває вартості ліцензії, що вже є підставою для проведення перевірки.

За матеріалами згаданого засідання  роз’яснення з оплати праці найманим працівникам, аспектів та нюансів оподаткування  отримали приватні підприємці Бондарчук М.М.., Бондар Р.М., Леськов О.І., , Агрестахова М.П., Шевчук Г.М., Павлюк І.В. Вигоняйло В.А., Балишин В.С., Черній Р.О., Цигода О.Г., Блазунь І.С., Лебедюк О.С..


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора