Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відзначення 500-річчя Реформації

Дата: 19.01.2017 11:08
Кількість переглядів: 576

У 2017 році в Україні відзначається 500 річчя Реформації, яка докорінно змінила історію середньовічної Європи. В Україну Реформація прийшла пізніше. В 16-17 століттях вона не змогла утвердитися на українській землі, але її ідеї вплинули на нашу історію та життя суспільства.

З огляду на це Рада Євангельських Протестантських Церков України 2017 рік проголосила роком Реформації і ініціювала проведення в Україні заходів спрямованих на підвищення рівня духовності та освіченості громадян. Таку ініціативу підтримав Президент України П. Порошенко, який підписав Указ №357 «Про відзначення в Україні 500-річчя Реформації».

18 січня віншувальними піснями творчого колективу дітей Волочиського НВК та спільною молитвою «Отче наш» присутні в малому залі  ЦКД «Гармонія»  розпочали урочисті заходи з нагоди відзначення 500-річчя Реформації у Волочиському районі.

Магістром східнослов’янської філології Я.Лукасиком прочитано лекцію на тему впливу реформаційних ідей на становлення новітньої європейської цивілізації, утвердженні прав і свобод людини, здійснення наукових відкриттів, розвитку соціальних інституцій.

До привітального слова було запрошено заступника голови райдержадміністрації В.Пендилюка та заступника міського голови С.Івченко, які підкреслили важливість Реформації, її вплив на історію України та життя  суспільства.

Про вклад євангельських церков у розвиток району, благодійну та волонтерську діяльність розповів пастор Церкви Християн Віри Євангельської Б.Левицький.

Під час дійства присутні мали прослухати вокальні твори духовного змісту у  виконанні творчих колективів релігійних громад.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора