Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Понад Крутами вічність у сурми сурмить

Дата: 30.01.2017 10:57
Кількість переглядів: 617

Фото без описуСаме під такою назвою у Волочиській центральній бібліотеці проведено урок патріотизму з нагоди 99-ї річниці подвигу українських юнаків, які 29 січня 1918 року біля залізничної станції Крути ціною власного життя стримували наступ більшовицьких орд на столицю України.

Працівники бібліотеки ознайомили присутніх старшокласників загальноосвітньої школи І – ІІІ ст. №1 з обставинами тих трагічних днів, причинами роз’єднаності українських збройних формувань, провели історичну паралель із сучасними подіями на Сході України. Роздумами та власними віршами на цю тему поділився із присутніми учитель історії, місцевий поет  В.Сойко. Підсумував урок патріотизму завідувач сектору культури та туризму райдержадміністрації В.Матусяк, який звернув увагу на символічність Крутянської трагедії як перестороги для майбутніх поколінь українців.

Фото без описуПід час заходу пролунали патріотичні пісні у виконанні фольклорного ансамблю «Мальви» Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник В. Ряба). Учні також мали змогу ознайомитися з виставкою тематичної літератури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора