Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На постійному контролі керівництва району знаходяться питання легалізації заробітної плати та дотримання норм чинного законодавства в частині оплати праці найманим працівникам.

Дата: 13.01.2017 10:44
Кількість переглядів: 801

Фото без описуВ черговий раз таке засідання відбулося під головуванням  голови районної державної адміністрації  Сергійчука В.М. 12 січня  2017 року.

Для участі в роботі  робочої групи було запрошено голів об’єднаних територіальних громад, керівників медичної галузі району, адже основним питанням цього засідання було фінансування галузі охорони здоров’я.

Відкриваючи дане засідання Володимир Миколайович  довів до відома присутніх стан фінансування медичної галузі району в 2017 році та  повідомив, що для нормального функціонування  центральної районної лікарні та центру первинної медико-санітарної допомоги додатково необхідно понад 10 мільйонів гривень і ці кошти можливо акумулювати лише при тісній співпраці і відповідному співфінансуванні з бюджетами об’єднаних територіальних громад.

Також, було заслухано керівників  центральної районної лікарні  Чубара В.М. та центру первинної медико-санітарної допомоги Коломійця А.М.

В своєму виступі головний лікар ЦРЛ Чубар В.М. повідомив присутнім, що в даний час в області проходить реформа галузі охорони здоров’я і створено орієнтовний перелік госпітальних округів. Волочиська лікарня буде частиною Хмельницького госпітального округу. Планується повне збереження кількості ліжко-місць їх залишиться 235 при повному штаті всіх працівників 437 та 87 лікарях. Але для того, щоб зберегти профіль закладу і не допустити скорочення ліжко-місць чи звільнення персоналу, необхідно забезпечити  необхідне фінансування. В цей же час заробітна плата всім працівникам районної лікарні за січень місяць 2017 року  нарахована в повному об’ємі і жоден медпрацівник не отримає менше визначеного законодавством рівня, хоча в відомостях нарахування заробітної плати  середнього та молодшого  медичного персоналу з’явилася графа: «доплата до мінімальної заробітної плати».

Головний лікар ЦПМСД Коломієць А.М. також підтвердив, що проблем  з виплатою заробітної  плати працівникам Центру немає, але досить тривожною є ситуація з оплатою енергоносіїв, адже коштів на нормальне функціонування установи протягом року також не вистачає.   

Керівники медичних закладів району повідомили, що вживають всіх заходів для оптимізації штатних розписів та ліквідації такого поняття, як неповна зайнятість.

В своїх виступах голови об’єднаних територіальних громад Черниченко К.В, Степанюк І.Г., Гула Л.В., підтримали точку зору очільника району та погодилися внести на розгляд сесій громад питання про співфінансування  районних медичних закладів  з бюджетів об’єднаних територіальних громад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора