Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Президент України: "Мільйони українців прагнуть і очікують якнайшвидшого визнання автокефалії Православної церкви в Україні"

Дата: 30.07.2018 10:43
Кількість переглядів: 921

Фото без опису28 липня 2018 року представники органів державної влади, місцевого самоврядування, духовенства Волочищини взяли участь в урочистих заходах з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі у місті Київ. Розпочався хресний хід "Молитва за Україну та Українську Помісну Православну Церкву" під пісню "Кача".  Перед початком ходи патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відслужив святкову літургію у Володимирському соборі.  

Колона вирушила від Володимирського собору по бульвару Тараса Шевченка до парку Володимирська гірка. В колоні було приблизно 150 000 мирян - колона розтяглася від Володимирської гірки до Софійської площі.

 У святковому заході взяли участь президент України Петро Порошенко, представники уряду, представники делегації Вселенського Патріархату, члени Всеукраїнської ради церков, відомі громадські діячі, волонтери, представники культури, науки та освіти та десятки тисяч вірян.Фото без опису

У своєму виступі Президент України Петро Порошенко наголосив, що мільйони українців прагнуть і очікують якнайшвидшого визнання автокефалії Православної церкви в Україні - великої за кількістю вірних, але рівної до інших помісних православних церков.  Більшість українців знають і вірять, що всі передумови для того, щоб Україна дістала Томос найближчим часом, нарешті склалися. Є готовність всіх тих, від кого це залежить, в тому числі і Вселенського Патріарха.

  Хода завершилася молитвою за Україну на Володимирській гірці.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора