Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День вишиванки – всеукраїнське свято, яке сприяє збереженню народних традицій та єднає Україну

Дата: 16.05.2019 10:38
Кількість переглядів: 1081

Фото без описуУже традиційно, у третій четвер травня в Україні проходить акція «День вишиванки». Цьогоріч цей день випав на 16 травня.
День вишиванки – це свято, коли українці в будній день одягають вишиванку на роботу, школу  чи садочок, вдома. Це свято національної єдності, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу, а також об’єднати українців. Вишиванка – символ, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання чи політичних поглядів.

Тож, сьогодні, 16 травня, працівники районної державної адміністрації підтримали Всеукраїнську акцію «День вишиванки» і традиційно одягнули вишиванки, чим вказали на свою приналежність до великої української нації. На думку державних службовців, популяризація етнічного вбрання покликана продемонструвати єдність українського народу.

 Як зазначив голова райдержадміністрації  Сергійчук Володимир Миколайович: «Це свято не передбачає якихось обов’язкових заходів, але, разом з тим, така подія має глибокий зміст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції».

Долучитись до святкування Дня вишиванки не складно - варто лиш прийти на роботу або навчання в українській вишитій сорочці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора