Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прем'єр-міністр подякував народним депутатам за підтримку змін до Бюджету, що дозволять профінансувати Збройні сили, поліцію та шахтарів

Дата: 07.10.2016 10:12
Кількість переглядів: 677

Фото без описуПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман подякував народним депутатам України за підтримку законопроекту про внесення змін до Державного бюджету на 2016 рік, що дозволить забезпечити фінансування до кінця року потреб Збройних сил України, Національної поліції України, державної служби, шахтарів та підвищення заробітної плати працівникам карного розшуку.


Про це заявив Голова Уряду на пленарному засіданні Верховної Ради України після прийняття Проекту Закону №5217 "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" у четвер.

"Хочу подякувати за підтримку важливого законопроекту. Це рішення було абсолютно виправданим, - заявив Володимир Гройсман. - Ваша підтримка як ніколи є важливою. Уряд її щиро цінує, і ми все будемо робити для того, щоби поглиблювати співпрацю з народними депутатами України задля прийняття якісних, прозорих і ефективних рішень".

Законопроектом, зокрема, передбачені видатки на підтримку оборонного сектору, у тому числі фінансування забезпечення військових.

"Можемо говорити про те, що до кінця року буде ритмічне фінансування заробітних плат і забезпечення Збройних сил України", - зазначив Голова Уряду.

Також ухвалені зміни до Державного бюджету дозволять ритмічно фінансувати державну службу, забезпечувати заробітну плату для працівників Національної поліції України, закрити питання фінансування заробітної плати шахтарів та підтримати регіональний розвиток, повідомив Прем'єр-міністр.

Окремо Володимир Гройсман наголосив, що ухвалений законопроект дозволить підвищити заробітну плату працівникам карного розшуку вже цього року.

"Ці хлопці, які стоять на передовій боротьби зі злочинністю, які кожного дня ловлять вбивць, ґвалтівників, мають отримати належну повагу і підтримку з боку держави у тому числі у матеріально-технічному забезпеченні", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Він нагадав, що на засіданні учора Уряд прийняв рішення про направлення до Парламенту законопроекту, покликаного змінити так званий "закон Савченко", що послабив відповідальність тих, хто залишався в ув'язненні за скоєння тяжких і особливо тяжких злочинів. Сьогодні законодавство дозволяє злочинців випускати на волю, і вони повторно скоюють вбивства, зауважив Володимир Гройсман.

Так, за "законом Савченко" було звільнено 8,5 тис осіб, з них 906 осіб за декілька місяців вчинили тяжкі і особливо тяжкі злочини. Серед них: 27 навмисних вбивств, 12 зґвалтувань, десятки грабежів і пограбувань.

"Це виклик для нас з вами, і ми маємо стояти на сторожі безпеки українських громадян", - наголосив Голова Уряду, зауваживши, що цей урядовий законопроект потребуватиме підтримки народних депутатів України.


ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора