Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

О. Корнійчук: Маємо докласти усіх зусиль для того, щоб мати повноцінний сучасний дитячий лікувальний заклад в області

Дата: 08.06.2017 10:10
Кількість переглядів: 593

 

Фото без описуПід головуванням голови адміністрації Олександра Корнійчука відбулася нарада з питання будівництва нового лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні та реконструкції існуючого корпусу під поліклініку.


До участі у нараді також долучилися голова обласної ради Михайло Загородний, т.в.о. першого заступника голови адміністрації Олег Гуменний, перший заступник голови обласної ради Неоніла Андрійчук, окремі депутати обласної ради, директор Департаменту охорони здоров’я Яків Цуглевич, головний лікар Хмельницької обласної дитячої лікарні Віра Руда, працівники медичної галузі та інші запрошені.
Розпочинаючи нараду Олександр Корнійчук відмітив, що найцінніше, що є у будь-якого народу – це здорове підростаюче покоління, тому здоров’я дітей Хмельниччини – надважливе питання і ми маємо докласти усіх зусиль для того, щоб мати повноцінний сучасний дитячий лікувальний заклад в області.
“Сьогодні ми оглянули кардіо-ревматолого-ендокринологічне відділення після ремонту, що проведений за кошти обласного бюджету. Будемо продовжувати покращувати умови перебування маленьких пацієнтів, умови лікарів, купувати сучасне обладнання, але і питання  дитячої лікарні є першочерговим і важливим”, – додав голова адміністрації.
В свою чергу головний лікар Хмельницької обласної дитячої лікарні Віра Руда зазначила, що робочою групою на чолі з директором Департаменту охорони здоров’я Яковом Цуглевичем вивчено можливості виділення наявних приміщень спільної власності територіальних громад області для обласної дитячої лікарні.
За словами Віри Іванівни, концепція створення повнопрофільної Хмельницької обласної дитячої лікарні передбачала три етапи: будівництво нового лікувально-діагностичного корпусу на 110 ліжок на прибудинковій ділянці лікарні, будівництво неонатального корпусу на 75 ліжок на території міської дитячої лікарні по вул. Степана Разіна, 1, реконструкція існуючого стаціонарного корпусу під обласну дитячу консультативну поліклініку, деякі стаціонарні відділення, харчоблок та овочесховище, але сучасні умови вимагають більш чіткого планування та ефективного використання ресурсів.
Так, за пропозиціями комісії з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення обласної ради, робочої групи, керівництва і головних спеціалістів ДОЗ ОДА щодо не перспективності потужного будівництва обох корпусів, суттєво переглянута проектно-кошторисна документація лікувально-діагностичного корпусу, яка була розроблена у 2012 році.
Відтак, запропоновано розгортання оптимальної кількості спеціалізованих ліжок з повним спектром медичної допомоги дітям області, у т.ч. хірургічного та неонатологічного профілів, які функціонують у складі міської дитячої лікарні. Загальна потужність лікувально-діагностичного корпусу становитиме 185 ліжок. Як відомо, попередня вартість проекту була 99 млн. грн., очікувана після внесення змін – 270 млн. грн.. Проектний термін будівництва 33 місяці (2 роки і 9 місяців) при належному фінансуванні. Тому, на сьогодні вже проводиться коригування проектно-кошторисної документації до діючого проекту. Вона суттєво переглянута, внесені зміни з врахуванням найкращих технологій щодо медичних закладів, плануванням розгортання оптимальної кількості ліжок (185), з повним набором видів якісної медичної допомоги дітям. Це дасть можливість економічно ефективно та в короткий термін створити в області повнопрофільний високоспеціалізований дитячий медичний заклад третинного рівня.
Під час наради були внесені різні пропозиції щодо удосконалення системи організації надання медичних послуг від депутатів обласної ради та медичних фахівців. Учасники наради зійшлись на тому, що необхідно створити експертну групу, до якої увійшли б головні фахівці МОЗ, аби досконало оцінити необхідність такого будівництва, щоб збудувати таку лікарню, яка б відповідала новому рівню охорони здоров’я.
Відтак, першочергово необхідно доопрацювати проектно-кошторисну документацію та вирішити питання подальшого фінансування даного об’єкту. Сучасний повнопрофільний обласний дитячий заклад третинного рівня європейського зразка дасть можливість реалізувати права кожної дитини на повноцінне отримання доступної високоспеціалізованої медичної допомоги з повним обсягом консультативних, лабораторних, функціональних та інструментальних методів дослідження, аби запровадити у лікувальний процес інноваційні медичні технології обстеження та лікування дітей області.               

За матеріалами офіційного інтернет-представництва Хмельницької облаcної державної адміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора