Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Держава – союзник аграріїв у боротьбі проти рейдерства

Дата: 29.03.2018 12:08
Кількість переглядів: 477

Забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю є одним з актуальних питань, оскільки в умовах сьогодення в Україні діє до 50 професіональних рейдерських груп.

Швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна чи не найголовніше завдання усіх структур влади.

Саме тому, сьогодні, 28 березня проведено засідання круглого столу на тему «Рейдерство на місцях: як захистити свій бізнес».

Участь у заході взяли народний депутат України Сергій Лабазюк, голова обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, голова обласної ради Михайло Загородний, представники силових структур, територіального управління юстиції в області, заступники голів райдержадміністрацій, аграрії області, представники Всеукраїнської організації «Бізнес-Варта».

Головною метою заходу стало обговорення шляхів вирішення проблеми рейдрства, адже шахраї використовуючи різні методи, такі як, психологічний тиск, шантаж, підробку документів, підкуп силових структур задля привласнення землі, збіжжя, майна, техніки, продукції, тощо.

За інформацією представника територіального управління юстиції в області, наразі в Україні порушено 17 кримінальних справ щодо випадків рейдерського захоплення земель, збіжжя, з яких – 3 у Хмельницькій області.

«Задля уникнення подібних ситуацій в області діє обласний оперативний антирейдерський штаб, також відповідні регіональні групи створені в усіх районах області для оперативного реагування на випадки захоплення земельних ділянок чи врожаю, інших порушень прав землевласників та землекористувачів», – проінформував присутніх голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук.

Фото без описуНа жаль, сільгоспвиробник все ще потребує сьогодні захисту від протиправних посягань.

В свою чергу, народний депутат України Сергій Лабазюк наголосив на всебічній підтримці аграріїв країни, відстоювання та створення сприятливих умов для розвитку аграрного сектору. Також Сергій Петрович представив присутнім діяльність Всеукраїнської ГО «Бізнес-Варта», яка створена з метою захисту бізнесу на території країни від неправомірних посягань як приватних осіб, так і державних органів, протидії рейдерству, забезпечення належної реалізації інвестиційних проектів, попередження виникнення тиску на бізнес в подальшому.

У ході засідання заслухано пропозиції та бачення унеможливлення фактів подібних ситуацій на теренах області.

Також, присутнім представлено законопроект №8121 про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо протидії рейдерству та запропоновано кожному внести пропозиції до даного законопроекту.

«Лише у тісній співпраці усіх структур, органів влади, бізнесу, громадськістю та відповідних змін у законодавстві можемо запобігти проявам рейдерства як в області, так і в країні загалом», – підсумував Володимир Кальніченко.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора