Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У медицині робимо потрібні речі, і вони вже працюють, – Прем’єр-міністр

Дата: 04.10.2018 10:03
Кількість переглядів: 617

У медицині робимо потрібні речі, і вони вже працюють, – Прем’єр-міністр

У медицині робимо потрібні речі, і вони вже працюють, – Прем’єр-міністр

Започаткована Урядом України реформа системи охорони здоров’я дозволила зрушити з місця ситуацію в галузі, і її реальні результати будуть відчуватися з року в рік. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час прямого ефіру програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

«МОЗ, зазвичай, було міністерством закупівель. Виділяли мільярди на ліки – ні ліків, ні мільярдів. Чому? Тема непопулярна, складна, багато різних інтересів, які переплітаються. Але ми ситуацію з місця зрушили. І якщо зараз робити те, що визначили як пріоритет, то щороку ситуація буде змінюватися», - сказав Володимир Гройсман.

Він зазначив, що вже зараз змінюється принцип фінансування роботи лікаря на первинній ланці. Вже другий рік працює програма «Доступні ліки», за якою виписані вже 25 мільйонів рецептів. Добудовуються лікарні, серед яких – республіканський центр «Охматдит» та мережа регіональних кардіоцентрів, де вже рятують життя хворим на серцеві недуги.

«Наступного року маємо забезпечити новий стандарт екстреної медицини. Нові машини, нові знання фахівців. Виділили 1 млрд грн. Будемо пілотувати 5-6 регіонів, - сказав Володимир Гройсман. – Так само з 1 липня 2019 року, якщо прийшли до лікаря і отримали направлення на обстеження - рентген, аналіз, вони будуть безкоштовні».

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/ua/news/v-medicini-robimo-potribni-rechi-i-voni-vzhe-pracyuyut-premyer-ministr


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора