Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Обов’язок молодшого покоління - не дати згаснути пам’яті про Голодомор і передати її наступним генераціям українців - Президент

Дата: 25.11.2017 18:53
Кількість переглядів: 401

Президент Петро Порошенко назвав Голодомор, вісімдесять п’яті роковини якого вшановують сьогодні українці, «найбільшою бідою в історії України та однією з найстрашніших трагедій в людській історії минулого століття».
«Після майже шістдесяти років цинічного замовчування, шокуюча правда пролунала на увесь світ. Архіви – розкриті, свідчення – записані. Заочно й посмертно засуджені судом і прокляті народом організатори Голодомору: Сталін, Каганович, Молотов, Постишев, та багато інших», - сказав Президент під час виступу на церемоії вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-33 рр. в Україні. 
Він зазначив, що з кожним роком стає дедалі важче знайти очевидців тієї трагедії. «Тепер, зараз, це вже обов’язок молодшого покоління - не дати згаснути пам’яті про Голодомор, дбайливо передати її наступним генераціям українців», - підкреслив Петро Порошенко.
«Щоб наші онуки та правнуки ніколи не забули, що тридцять другого року Господь послав Україні врожай - може не найщедріший, але достатній для того, щоб був і хліб, і до хліба. А голод же спричинив кремлівський антихрист, який забрав у мільйонів українців їжу та прирік їх на муки голодної смерті», - сказав Президент.
За матеріалами офіційного інтернет-представництва Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора