Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Михайло Загородний відвідав центральну районну лікарню

Дата: 26.03.2019 09:34
Кількість переглядів: 782

У рамках робочої поїздки до Волочиського району голова обласної ради Михайло Загородний відвідав центральну районну лікарню. Очільник області ознайомився з умовами перебування хворих у хірургічному і терапевтичному відділеннях та матеріально-технічною базою медичного закладу, поспілкувався з медичним персоналом та пацієнтами. За останні чотири роки на будівельні роботи та поточний ремонт центральної районної лікарні з обласного бюджету та Державного фонду регіонального розвитку було виділено майже 14 млн гривень. За кошти державного бюджету у хірургічному корпусі райлікарні було здійснено реконструкцію з влаштуванням шатрової покрівлі над приймальним відділенням та перехідною галереєю, на що спрямовано майже 2,5 млн грн, на капітальний ремонт харчоблоку та допоміжних приміщень з державної казни виділено понад 2 млн гривень. З обласного бюджету більше півмільйона гривень спрямовано на капітальний ремонт даху неврологічного відділення  та 100 тис. грн  виділено на заміну вікон хірургічного корпусу ЦРЛ.
У рамках виконання обласної програми централізованого забезпечення медичних закладів дороговартісним медичним обладнанням, медикаментами та виробами медичного призначення на 2016-2020 роки для потреб Волочиської центральної районної лікарні придбано ехокардіограф (УЗД) за 7 млн 945 тис. грн та  закуплено фіброгастроскоп за 1 млн 204 тис. гривень. Як зазначає голова обласної ради Михайло Загородний, цьогоріч, як і в останні роки, пріоритетною для спрямування коштів обласної казни визначено галузь охорони здоров’я. 
У 2019 році більше 30 млн грн планується виділити на придбання дороговартісних медикаментів, 44 млн грн – на продовження будівництва нового лікувально-діагностичного корпусу обласної дитячої лікарні, аби до кінця року, за умови співфінансування з державного бюджету, завершити зведення стін, змонтувати дах і провести комунікації. У 2018 році на початок зазначених робіт з обласного бюджету було виділено 30 млн грн, які повністю освоєно. За рахунок профінансованих коштів побудовано трансформаторну підстанцію та кисневу станцію, вимуровано підпірні стіни, зведено будівлю корпусу з цоколя до третього поверху.

Окрім того, цьогоріч в полі зору проведення реконструкції будівель обласного кардіодиспансеру для створення обласного центру кардіології та кардіохірургії та завершення реконструкції внутрішніх мереж водопостачання, гарячого водопостачання та каналізаційної мережі обласного госпіталю ветеранів війни. Кошти з обласного бюджету виділяються для забезпечення співфінансування коштів з державного бюджету на заплановані ремонтні роботи. Окрім того, за словами керманича області, не залишаються осторонь фінансування з обласного бюджету галузей освіта, культура та соціальний захист тощо. 

 


 За матеріалами сайту Хмельницької обласної ради
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора