Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ “КРУГЛОГО СТОЛУ” У ВОЛОЧИСЬКОМУ РАЙОННОМУ ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ

Дата: 15.02.2018 09:32
Кількість переглядів: 475

Фото без описуЗ метою реалізації Програми державної служби зайнятості щодо професійної орієнтації на 2017-2020 роки, створення умов для розгортання цілісної системи профорієнтаційної роботи та зростання її ролі в усвідомленому виборі конкурентоспроможних професій, зокрема робітничих, зменшення дисбалансу між попитом та пропозицією робочої сили на регіональному ринку праці, розгортання системної, послідовної інформаційно-роз'яснювальної роботи з населенням 14 лютого 2018 року у Волочиському районному центрі зайнятості відбулось засідання «круглого» столу на тему: «Соціальне партнерство як  важлива складова організації ефективної профінформаційної та профорієнтаційної роботи з населенням».

Участь у заході, окрім керівництва та спеціалістів районного центру зайнятості, взяли представники райдержадміністрації, міської та селищних рад, поліції, лікарні, ПМСД, бібліотеки, управління соціального захисту населення, бюро правової допомоги, навчальних закладів Волочищини.

Фото без описуРозпочав захід директор районного центру зайнятості О. Скиба, який детально зупинився на питанні затребуваних професій на ринку праці району. Також Олександр Павлович поінформував присутніх про послуги, які наразі надає районний центр зайнятості із працевлаштування громадян та профорієнтації населення.

Актуальність заходу засвідчив виступ першого заступника голови Волочиської РДА Каруна Олега Васильовича, який висвітлив важливе та наболіле питання легального працевлаштування, перспектив розвитку району, а також ефективної співпраці усіх  соціальних партнерів, які зобов`язані не тільки доводити усю необхідну інформацію населенню району, а й надавати послуги таким чином, щоб задовольнити різноманітні потреби усіх верств населення, особливо пільгових категорій.

Зацікавленість учасників засідання круглого столу викликав виступ начальника відділу соціального захисту населення Волочиської міської ради Бруковської Людмили Анатоліївни, яка висвітлила роботу “мобільного соціального офісу” у всіх без виключення населених пунктах Волочиської ОТГ,  в складі робочої групи якого заплановано надання послуг і служби зайнятості. Метою виїзних заходів у села ОТГ є посилення адресності та підвищення якості надання соціальної підтримки населенню.

Завідувач сектору освіти райдержадміністрації Атаманчук Тетяна Федорівна звернула увагу присутніх на тому, що важливу роль в професійному самовизначенні молоді відіграють батьки, які найбільшe впливають на рішення дітей, а тому профорієнтаційну та роз’яснювальну  роботу потрібно проводити і серед батьків, аби вони зрозуміли, що майбутнє дітей і країни за актуальними на ринку праці професіями, завдяки яким буде розбудовуватися держава, підніматиметься економіка країни.

Додатковою темою обговорення на засіданні “круглого столу” було питання протидії домашньому насильству згідно новоприйнятого Закону України “Про запобігання та протидію домашньому насильству” та “Про внесення змін до Кримінального та  Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами”. На змінах у законодавстві, які набули чинності у січні 2018 року, зосередили увагу начальник відділу у справах сім`ї та дітей УСЗН Чухрай Наталія Володимирівна та начальник сектору превенції Волочиського відділу поліції Волох Наталія Володимирівна.

Активну участь в обговоренні зазначеного питання взяли також представники бюро правової допомоги, селищних рад, міської бібліотеки, служби у справах дітей райдержадміністрації, лікарні, ПМСД, БДЮТ та інші учасники.

В ході обговорення учасники «круглого» столу рекомендували районному центру зайнятості на такі зустрічі запрошувати більше представників державних установ та організацій.

Підвів підсумки заходу директор районного центру зайнятості О. Скиба, який зауважив на необхідності налагодження більш тісних зв`язків узгодженої та продуктивної співпраці соціальних партнерів щодо формування, відтворення та збереження трудового потенціалу міста.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора