Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заходи до Дня молоді

Дата: 27.06.2017 09:18
Кількість переглядів: 700

Фото без описуВ останню неділю червня в Україні відзначається День молоді та День молодіжних і дитячих громадських організацій.

Молоддю в нашій державі вважаються особи віком від 15 до 34 років. Відтак День молоді завжди цікавий на різноманітні заходи та події.

З метою відзначення талановитої, обдарованої молоді району, учасників АТО, організації культурного дозвілля молоді в дусі національно – патріотичного виховання, напередодні Дня молоді України, сектором молоді та спорту Волочиської райдержадміністрації організовано екскурсійну поїздку для молоді  за маршрутом «Замки Львівщини» (Олеський, Підгорецький, Золочівський).

Учасники  екскурсії мали змогу не тільки відпочити, але й взнати багато цікавого про історичне минуле Галицького краю.

Адже «Золота? підко?ва Льві?вщини» — популярний туристичний маршрут найбільш відомими замками Львівської області. Назву "Золота підкова" отримав через розташування замків дугою, що схожа на підкову. До маршруту, як правило, включають ОлеськийПідгородецькийЗолочівський замки.

Музей-заповідник XIV-XVIII ст. “Олеський замок” є одним з найстаріших на українських землях (1390р.), його експозиція відтворює атмосферу культурно-мистецького життя минулих століть, замок славиться однією з найбільших в Європі колекцій дерев’яної скульптури, в т.ч. Іоанна Георгія Пінзеля.

Підгорецький замок Конєцпольських з парком (1635р.) колись вважався одним із найгарніших в Європі і є одним із найкращих зразків поєднання ренесансного палацу з бастіонними укріпленнями. Біля замку знаходяться багатодекорований костел святого Йосипа (1763р.), корчма-заїзд з пивзаводом XVIII ст.

Золочів - надзвичайно багате на пам’ятки місто Західної України, окрасою якого є Золочівський замок (1634р.) з китайським палацом (одним з трьох в Європі). Велику цікавість викликають таємничі камені тамплієрів з двома вінками, які здійснюють таємничі бажання.

 

 А вже 25 червня для молоді району було організовано ряд спортивних й розважальних заходів.

Зокрема, на стадіоні «Юність»  проходив товариський матч з футболу серед команд «Юніори» та «Юнаки». Гра була досить цікавою та водночас напруженою, адже амбітні та енергійні хлопці викладались на повну, демонструючи усім присутнім та своїм тренерам В. Шмигуну та С. Чижу набуту майстерність. Та й грати на великому футбольному полі, що знаходиться в чудовому стані – одне задоволення. Суддівство матчу здійснював І. Дюг. Хоч перемога і дісталась трішки старшим за віком «Юнакам», проте гру «Юніорів» важко назвати поразкою. Визначено кращих гравців турніру в таких номінаціях: «Кращий ворота» - Назар Віннічук, «Кращий нападаючий» - Ельзар Корнєєв, «Кращий захисник» - Денис Хмура.

 Всі учасники турніру нагороджені медалями, грамотами та подарунками від Благодійного фонду народного депутата України С. Лабазюка «Ми поруч».

Також в кожному населеному пункті району у вечірню пору працівниками галузі культури організовувались та проводились розважальні заходи з нагоди Дня молоді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора